Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2010

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟ» ΤΡΕΝΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Γερμανία. Οι ακτιβιστές συγκρούστηκαν με την αστυνομία όταν επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση ενός τρένου που μεταφέρει 123 τόνους πυρηνικών αποβλήτων σε 308 κοντέινερ στο Γκορλέμπεν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές αλλά δεν είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός τους, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση του ραδιενεργού τρένου από το Χάρλινγκεν στη βόρεια Γερμανία.

"Γύρω στις 15:00 (16:00 ώρα Ελλάδος) περίπου χίλιοι άνθρωποι επιτέθηκαν στις δυνάμεις της τάξης, οι οποίες βρισκόντουσαν στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Χάρλινγκεν. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση κλομπ και αντλιών νερού", δήλωσε η αστυνομία.

Το Χάρλινγκεν απέχει περίπου 20 χιλιομέτρα από το Ντάνενμπεργκ, τον τερματικό σταθμό του τρένου. Από εκεί φορτηγά θα μεταφέρουν τα πυρηνικά απόβλητα στο Γκορλέμπεν, όπυ θα αποθηκευτούν.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν και πάλι με την αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι 250 διαδηλωτές επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χαλικόστρωμα των σιδηροτροχιών από τις ράγες, ώστε να μην μπορέσει να προχωρήσει το τρένο και οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν γκλομπ για να τους απωθήσουν.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστήριξε ότι δέχτηκε επίθεση από περίπου 4.000 διαδηλωτές που επιχείρησαν να πλησιάσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές όπου πρόκειται να αποθηκευτούν τα πυρηνικά απόβλητα.

Να σημειωθεί ότι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στο Γκορλέμπεν.

ΠΡΕΖΑ TV
7-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: