Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ…ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ…

Τη δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, ούτε φορολογικές αυξήσεις, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός για το 2011.

Η προσπάθεια, όπως είπε, μεταφέρεται σε τομείς όπου υπάρχουν δυσκολίες. Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε εκτενώς στις ΔΕΚΟ, σημειώνοντας πως «υπάρχουν τεράστια ελλείμματα, που απορροφούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των θυσιών των πολιτών».

«Θυσιάζεται ο πολίτης, μέσα από το μισθό του, μέσα από τη σύνταξή του, μέσα από τη φορολογία του», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί αυτές οι θυσίες να απορροφώνται και να χάνονται από τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ. Και μάλιστα, από τα ελλείμματα πολλών ΔΕΚΟ, που δεν προσφέρουν καν τις σωστές υπηρεσίες».

Ως προς τον τομέα της υγείας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι και εδώ «έχουμε πολύ μεγάλες δυνατότητες να χτυπήσουμε τη σπατάλη, ακόμα και τη διαφθορά, και να κάνουμε μεγάλες εξοικονομήσεις» και εξήγησε ότι στόχος είναι να «κοπεί μαχαίρι η κακοδιαχείριση στα δημόσια Νοσοκομεία».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια, και το 2011 και το 2012, «θα χρειαστεί να μειώσουμε τη σπατάλη, δηλαδή το μέγεθος του δημοσίου τομέα, αλλά ταυτόχρονα, και να βελτιώσουμε αυτό που κάνει».

Όπως είπε, πρόκληση είναι να αλλάξουμε τον σκληρό πυρήνα της Δημόσιας Διοίκησης, συνολικά, αλλά και σε κάθε υπουργείο. Ζήτησε επίσης από τους υπουργούς να ξαναδούν από την αρχή, στον τομέα τους, διαδικασίες, δομές, και λειτουργίες, καθώς και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, «για να μην έχουμε από τη μια μεριά κρίσιμες ελλείψεις, αλλά και από την άλλη μεριά, για να αξιοποιούμε σωστά το δυναμικό μας».

Κλείνοντας και ανακεφαλαιώνοντας ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Προστατεύουμε μισθούς και συντάξεις. Βελτιώνουμε υπηρεσίες για τον πολίτη, δηλαδή, έχουμε στοχευμένες υπηρεσίες, μέσα από την ουσιαστική αναδιοργάνωσή τους. Χτυπάμε πια τον σκληρό πυρήνα των προβλημάτων, τη σπατάλη, το κόστος, την αδιαφάνεια, τις δυσλειτουργίες, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: