Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ…ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ…

Η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί για την προστασία των ανέργων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης το 2011 θα ωφελήσει 400.000 ανέργους.

Η κάλυψη θα αφορά ανέργους νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών με μοναδική προϋπόθεση την εγγραφή τους στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και ανέργους άνω των 30 ετών που έχουν συμπληρώσει δυο τουλάχιστον έτη ασφάλισης στο ΙΚΑ ή τον ΟΑΕΕ.

Ο χρόνος ασφάλισης για κάθε έτος μετά το τριακοστό προσαυξάνεται κατά 100 ημέρες ασφάλισης και μέχρι συμπλήρωσης 3.000 ημερών ασφάλισης.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επίσης οι εργαζόμενοι που συμπλήρωσαν το 2010, 50 ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε φορέα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ακόμη το υπό κατάρτηση νομοσχέδιο για την "κοινωνική οικονομία", που θα προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου κοινωνικής οικονομίας και δράσεις για την κοινωνική εργασία.

Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κουτρουμάνης, ο υφυπουργός Υγείας, Μιχ. Τιμοσίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Ηλ. Κικίλιας.

Βοήθεια στο σπίτι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλώτής, γνωστοποίησε με αφορμή τη σύσκεψη, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές συναντήσεις με τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συγχρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. φέτος και του χρόνου το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι".

Έκτακτη ενίσχυση

Ο Γ. Πεταλωτης ανέφερε, επίσης, ότι η διάταξη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας. Το επίδομα προγραμματίζεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: