Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2010

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Πορτογαλίας θα επιτρέψει στην κυβέρνηση μειοψηφίας να περάσει από το κοινοβούλιο τον προϋπολογισμό του 2011 απέχοντας από την ψηφοφορία της Παρασκευής, όπως δήλωσε ο βουλευτής Μιγκέλ Φρακουίλιο.

Το κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης κατέληξε σε συμφωνία με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα για τον προϋπολογισμό, στο τέλος του περασμένου μήνα και δεσμεύθηκε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού.

"Αυτό γίνεται για να τιμήσουμε το λόγο μας έναντι της κυβέρνησης και του πορτογαλικού λαού", δήλωσε ο Μιγκέλ Φρασκουίλιο και πρόσθεσε ότι "δεν πρόκειται για τον δικό μας προϋπολογισμό, αλλά για προϋπολογισμό της κυβέρνησης".

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προτίθεται επίσης να καταψηφίσει όποιες προτάσεις υποβληθούν από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θα μπορούσαν να μπλοκάρουν τον προϋπολογισμό λιτότητας.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ελέγχει 81 από τις 230 έδρες στη Βουλή και το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα 97.

Η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες έχει δεσμευθεί να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα από το 7,3% στο 4,6% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο των μέτρων που θα ληφθούν περιλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 23% και η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της χώρα ότι δεν χρειάζεται βοήθεια από την Ευρωζώνη, οι αγορές φοβούνται ότι η Πορτογαλία θα είναι ο επόμενος αδύναμος κρίκος, που θα υποχρεωθεί να υπαχθεί στο μηχανισμό στήριξης.

ΠΡΕΖΑ TV
23-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: