Πέμπτη, Νοεμβρίου 18, 2010

ΚΚΕ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Για βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κατηγορεί το ΚΚΕ την κυβέρνηση με αφορμή τη σημερινή κατάθεση του προϋπολογισμού του 2011 στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μονοπωλίων, που πρέπει να συναντήσει εκτός από την οργή και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής», αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Υποστηρίζει ακόμη ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει ότι δεν θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς, όπως επισημαίνει, «με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ.Σχετικά άρθρα και στα εισιτήρια, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα οδηγούνται στην απόγνωση».

Οι απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο και η νέα μείωση μισθών, είναι σύμφωνα με το ΚΚΕ, μόνο η μία πλευρά της νέας επίθεσης στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων, που, όπως τονίζει, «συνοδεύεται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και τη γενίκευση της μερικής - ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Προειδοποιεί ακόμη ότι η κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ο περιορισμός των πρώην ΔΕΚΟ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση, θα έχουν αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος και να χειροτερεύσει η ποιότητα των όποιων παροχών.

Καλεί τέλος το λαό να αποτρέψει την καταδίκη του, απορρίπτοντας τα «εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τον ευρωμονόδρομο.

ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: