Τρίτη, Νοεμβρίου 30, 2010

«ΝΑΡΚΗ» ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΑΠΟ ΕΞΤΡΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ .ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ

Οικονομικό «πραξικόπημα» για δεύτερη συνεχή χρονιά επιχειρείται στο Πεντάγωνο, ώστε τα μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς τον μήνα Δεκέμβριο να λάβουν έξτρα «οδοιπορικά» ύψους 3 εκατ. ευρώ για να μετριαστούν οι απώλειες από την περικοπή του χριστουγεννιάτικου δώρου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου.Λαθραία και παράτυπα κάτω από τη «μύτη» της πολιτικής ηγεσίας, οι οικονομικές υπηρεσίες του ΓΕΣ μετακίνησαν 3 εκατ. ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών. Η συγκεκριμένη πληροφορία έφτασε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας αναστάτωση στην Πλατεία Συντάγματος καθότι θεωρήθηκε ως μία «ύπουλη» ενέργεια που δυναμιτίζει τη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης για δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων σε όλα τα υπουργεία.

Το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι παρασκηνιακά το ΓΕΣ εισηγήθηκε στην Οικονομική Διεύθυνση του υπουργείου Αμυνας και έλαβε την έγκριση, ώστε τον Δεκέμβριο να καταβληθούν μόνο στα μόνιμα στελέχη του Στρατού Ξηράς επιπλέον δύο ημέρες οδοιπορικών, συνολικού κόστους περίπου 3 εκατ. !

Ανάλογο χριστουγεννιάτικο «μπόνους» είχε δοθεί και πέρυσι στα στελέχη του ΓΕΣ, προκαλώντας την γκρίνια των στελεχών των άλλων Κλάδων (Αεροπορία και Ναυτικό) που δεν είχαν λάβει πρόσθετα οδοιπορικά. Επίσης, για την περσινή μονομερή κίνηση του ΓΕΣ να χορηγήσει επιπλέον πλασματικά χριστουγεννιάτικα οδοιπορικά είχε εκφράσει τη διαμαρτυρία του και το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως η ανεξέλεγκτη μετακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών από κωδικούς σε άλλους κωδικούς συνεχίζεται παράτυπα απ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία. Πριν από μερικές βδομάδες «πέταξαν» 3,5 εκατ. ευρώ από τον κωδικό του Κεντρικού Ταμείου Στρατού (ΚΤΣ) της Αθήνας σε άλλον κωδικό του ταμείου ΕΚΟΕΜΣ. Η συγκεκριμένη μετακίνηση δεν καταγράφτηκε στην οικονομική επιθεώρηση και, σύμφωνα με φήμες, ασκήθηκαν πιέσεις στον οικονομικό διευθυντή Ελεγκτικού να μην εγγράψει ούτε ως παρατήρηση τη συγκεκριμένη παράτυπη μετακίνηση.

Στο μεταξύ, αν και έχουν περάσει δεκατρείς μήνες, η οικονομική διεύθυνση του υπουργείου Αμυνας δεν έχει συντάξει ακόμη αναλυτικό πρακτικό που να δικαιολογεί με ακρίβεια πού διατέθηκαν οι 300.000 ευρώ που αποταμιεύτηκαν προπαραμονή των εθνικών εκλογών του 2009 από το «μαύρο ταμείο».

ethnos

ΠΡΕΖΑ TV
30-11-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο στρατο οτι παει το κλεψιμο συνεφο ειναι πασιγνωστο....τελευταια υποθεση σε στρατοπεδο στην ροδο οπου διοικητης και σια εφαγαν πολυ χρημα....και ενω πολλοι στρατιωτικοι εχουν ακομα απληρωτα τα εκτός εδρας τους κλπ στην ροδο....αυτοι υπαρχουν και υπηρετουν ακομα στον στρατο και τη γλυτωσαν με μια μικρη μεταθεση..

Ανώνυμος είπε...

Ti ginete me tous apotiximenous edo to kratos psixoragei kai akoma 8a plironoume tous kifines gia di8en filaksi ton aniparkton synoron mas?