Τρίτη, Νοεμβρίου 09, 2010

ΚΚΕ: ΑΚΥΡΟ Η ΛΕΥΚΟ ΣΤΟ Β' ΓΥΡΟ

Στα επίπεδα των εκλογών του 2007 κυμαίνεται ο αριθμός των ψήφων που έλαβε το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των στελεχών του, έλαβε 70.000 ψήφους περισσότερες από εκείνες που πήρε στις βουλευτικές εκλογές πριν από ένα χρόνο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, το ΚΚΕ είχε λάβει περίπου 517.000, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2007 είχε λάβει περίπου 584.000.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η αύξηση των ψήφων και κατά συνέπεια του ποσοστού του κόμματος -υπολογίζεται σε 11%- είναι μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα και τις μεγάλες περιφέρειες, «με κύριο στοιχείο την αύξηση στις εργατικές λαϊκές γειτονιές, σε λαϊκές περιοχές με οξυμένα προβλήματα, στους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες».

Εκείνο που ξεκαθαρίζει το ΚΚΕ με χθεσινή ανακοίνωσή του, είναι η στάση που προτείνει να τηρήσουν ο ψηφοφόροι στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Το ΚΚΕ «συνιστά λευκό ή άκυρο την περίπτωση που στο δεύτερο γύρο υπάρχει εκπρόσωπος άλλων πολιτικών δυνάμεων ή δήθεν ανεξάρτητοι, που με την πολιτική και τη στάση τους στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλλουν εμπόδια και αναχώματα στον ριζοσπαστισμό».

Σε ό,τι αφορά την αποχή, το ΚΚΕ, εκτιμάει ότι:

**Μεγάλο μέρος της «που σημειώθηκε ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας, εκφράζει λαϊκή δυσαρέσκεια και καταδίκη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ.».

**«Αντανακλά σε σημαντικό βαθμό καταδίκη και απέχθεια απέναντι στα φοβικά και εκβιαστικά διλήμματα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα».

**«Είναι αποτέλεσμα της επίδρασης της συστηματικής προπαγάνδας και συκοφάντησης του οργανωμένου αγώνα, της ταξικής πάλης, της καλλιέργειας με διάφορους τρόπους και μέσα ατομισμού, αναζήτηση λύσης στα οξυμένα προβλήματα».

Το επόμενο διάστημα το ΚΚΕ αναμένεται να εντείνει την κριτική του προς την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί στον τρίτο πόλο του κομματικού συστήματος. Οπως είναι ήδη γνωστό, την επομένη του δεύτερου γύρου των εκλογών, τη Δευτέρα, έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θέλοντας να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, για να πάρει πίσω τα μέτρα και να τονίσει για άλλη μια φορά την «αντιμνημονιακή» πολιτική του.

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

ΠΡΕΖΑ TV
9-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: