Σάββατο, Νοεμβρίου 13, 2010

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ…ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΓΑΜΩ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ…

Αποκλειστικά ως ξενώνας φιλοξενίας και φροντίδας καρκινοπαθών θα λειτουργήσει το κτίριο που χτίστηκε για τον σκοπό αυτό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, διαβεβαιώνει με επιστολή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Σταύρος Μπεσμπέας.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδας, Περσεφόνη Μήττα, δήλωσε πρόσφατα ότι το κτίριο, δυναμικότητας 100 κλινών, ολοκληρώθηκε πριν από 2 χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει λειτουργήσει γιατί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θέλει να μετατρέψει τον ξενώνα σε ερευνητικό κέντρο.

Είχε προτρέψει μάλιστα τον κόσμο να μη δίνει χρήματα στους εράνους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, γιατί, όπως είχε πει, «δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα από τις δωρεές».

Ο Στ. Μπεσμπέας υπογραμμίζει ότι το κτίριο ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, καθώς τότε συνδέθηκε με τα κεντρικά δίκτυα αποχέτευσης και υδροδότησης, και όχι πριν από 2 χρόνια. Σημειώνει δε ότι «η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε πολύ σύντομα ο ξενώνας αυτός να ενταχθεί στα ευρύτερα προγράμματα αντιμετώπισης του καρκίνου, που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Υγείας».

Υπενθυμίζει ότι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ανήγειρε στην Παιανία ακόμη ένα κέντρο φροντίδας - αποθεραπείας, δυναμικότητας 52 κλινών, ενταγμένο επίσης στο πρόγραμμα λειτουργίας ξενώνων καρκινοπαθών του υπουργείου Υγείας, του οποίου προγραμματίζεται η λειτουργία. Υπογραμμίζει, τέλος, ότι ο ετήσιος Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Ερανος διεξάγεται με εντολή και για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας και τα χρήματα κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας και διατίθενται και διακινούνται με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την Π. Μήττα, το κέντρο φροντίδας στην Παιανία παραμένει κλειστό επί 5 χρόνια και οι καρκινοπαθείς αναγκάζονται να αναζητούν άλλους χώρους φιλοξενίας, ενώ κανένας από τους υπουργούς Υγείας που έχουν ερωτηθεί δεν γνωρίζει πού πάνε τα χρήματα των εράνων, αλλά παραπέμπουν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η Π. Μήττα καλεί τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, να ανακοινώσει πού πηγαίνουν αυτά τα χρήματα.
Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: