Δευτέρα, Νοεμβρίου 08, 2010

ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ, ΛΕΕΙ Ο ΥΕΘΑ…ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ…

Η ελληνική πλευρά δεν ακολουθεί πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών μπροστά στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ξεκαθάρισε πως τίποτε δεν αφήνεται αναπάντητο.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στη Σχολή Ικάρων (Αεροδρόμιο Δεκέλειας), αν οι πρόσφατες προκλήσεις των Τούρκων με υπερπτήσεις μαχητικών τόσο την ημέρα των εκλογών όσο και σήμερα, ημέρα εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, σηματοδοτούν κάποια αλλαγή στάσης, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, υπάρχει μια συνεχής ένταση και ένας πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο. Έχω πει πολλές φορές ότι εμείς δεν ακολουθούμε μία πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτε αναπάντητο. Γι αυτό και αποχωρήσαμε από την άσκηση χθες και προχθές και αναγνωρίσαμε και αναχαιτίσαμε τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και παρέβησαν τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας σήμερα, ημέρα της γιορτής της Πολεμικής μας Αεροπορίας».

«Η στάση της Ελλάδας είναι καλόπιστη, είναι δημιουργική, έχει ένα σταθερό πλαίσιο αναφοράς, που είναι το διεθνές δίκαιο. Από αυτό εμείς δεν πρόκειται να αποκλίνουμε. Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση αλλά δεν πρόκειται να διολισθήσουμε ούτε ένα εκατοστό σε σχέση με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων, της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ξεκαθάρισε ο υπουργός Αμυνας και συμπλήρωσε σε ανάλογο ύφος: «Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σταθερότητα και η θεσμική προοπτική της Τουρκίας και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, οι εσωτερικές πολιτικές εντάσεις να εξάγονται, αλλά ούτε και να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι».

Στο μήνυμά του εξάλλου για την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ο ελληνικός λαός και η ελληνική Πολιτεία τιμούμε σήμερα την Πολεμική μας Αεροπορία. Τιμούμε τους λεβέντες που υπερίπτανται ως προστάτες - άγγελοι πάνω από τους ελληνικούς ουρανούς και προστατεύουν, όχι απλά και μόνο την ακεραιότητα, αλλά και την αξιοπρέπεια της χώρας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι και σήμερα, ανήμερα της εορτής της Αεροπορίας, έγιναν όλες οι αναγκαίες κινήσεις, οι αναχαιτίσεις και οι αναγνωρίσεις που πρέπει ώστε να διαφυλάσσεται το κύρος και η εθνική μας κυριαρχία».

ΠΡΕΖΑ TV
8-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: