Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2010

ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ

Μισό μέτρο χιόνι είχε πέσει μέχρι χτες το μεσημέρι στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών και η χιονόπτωση συνεχιζόταν πυκνή. Οι αρμόδιοι του φορέα κάνουν αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση της συντήρησης ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το χιονοδρομικό.
Ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία που τους άφησε χωρίς προσωπικό. Αντιθέτως, στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου του νομού Φλώρινας, όπου έπεσε μόλις πέντε εκατοστά χιόνι, οι αρμόδιοι δηλώνουν πανέτοιμοι να το λειτουργήσουν μόλις η ποσότητα του χιονιού κριθεί επαρκής.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό στη Βασιλίτσα, η ολοκλήρωση της συντήρησης του χιονοδρομικού έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. “Όμως ο προγραμματισμός διαταράχτηκε από τα γραφειοκρατικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων οι οκτώ εργαζόμενοι του χιονοδρομικού βρίσκονται στον αέρα και δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις τους”, δήλωσε ο πρόεδρος του εθνικού χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας Χρήστος Παπαξάνθης. «Ωστόσο», πρόσθεσε, “αν το επιτρέψει ο καιρός, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για λειτουργία πολύ σύντομα”, χωρίς όμως να μπορεί να διαβεβαιώσει αν το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας θα λειτουργήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Να σημειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακληθεί με διυπουργική απόφαση η μονιμότητα των οκτώ υπαλλήλων του χιονοδρομικού. Ακολούθησαν διαβήματα και διαμαρτυρίες των τοπικών παραγόντων, με αποτέλεσμα πριν από έναν μήνα να εκδοθεί εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία προσλαμβάνονται οι οκτώ υπάλληλοι. Λόγω όμως γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν έχουν υπογράψει ακόμη σύμβαση. «Παρόλα αυτά», όπως δήλωσε ένας εκ των υπαλλήλων, ο Βαγγέλης Νασιάδης, “εμείς προσφέρουμε εθελοντικά την εργασία μας, χωρίς να ξέρουμε αν θα πληρωθούμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συντήρηση, η οποία έμεινε πίσω”.
Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι του ορεινού όγκου του νομού Γρεβενών ενδιαφέρονται όσο κανείς άλλος να λειτουργήσει το χιονοδρομικό, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Σταμάτη Τζιούφα, “ο χειμερινός τουρισμός και η δική μας επιβίωση είναι συνυφασμένα με τη λειτουργία του χιονοδρομικού. Γι’ αυτό συνδράμουμε κι εμείς ώστε το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας να λειτουργήσει πάση θυσία, ακόμη και αυτό το Σαββατοκύριακο”.
Ο Σ. Τζιούφας, περιγράφοντας την εικόνα της τουριστικής κίνησης, σημείωσε: “Η κατάσταση είναι τραγική. Η οικονομική κρίση, τα μέτρα, οι περαιώσεις, οι εκλογές, όλα αυτά μας έχουν τσακίσει. Αυτή την περίοδο οι πελάτες δεν κλείνουν δωμάτια, μόνο ρωτούν για τις τιμές”. Αλλά και για τα Χριστούγεννα η πληρότητα ανέρχεται μόλις στο 20% στα ξενοδοχεία των Γρεβενών, ενώ συνήθως οι χριστουγεννιάτικες κρατήσεις γινόταν από το Πάσχα.

ΠΡΕΖΑ TV
27-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: