Τρίτη, Νοεμβρίου 16, 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ FBI - ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΑΡΠΑΓΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Υπόθεση αρπαγής ανηλίκων από τις ΗΠΑ εξιχνιάστηκε από το FBI σε συνεργασία με τις ελληνικές και τις ολλανδικές αρχές. Συγκεκριμένα, φυγόδικα αδέρφια που καταζητούνταν από το 2008 για την αρπαγή των παιδιών τους συνελήφθησαν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του FBI, τα δύο αδέρφια Τζον και Τζορτζ Σίλα καταζητούνταν από το FBI από το 2008 για την απομάκρυνση των παιδιών τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς τη συγκατάθεση των μητέρων τους.

Μετά από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης ακολούθησαν έρευνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, που είχαν ως αποτέλεσμα πράκτορες του FBI και αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Λος ’ντζελες να στραφούν προς το εξωτερικό.

Πριν από αρκετούς μήνες, η έρευνα οδήγησε στην Αθήνα. Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε διεξοδική έρευνα που οδήγησε στην Ολλανδία, όπου και υπήρξε συνεργασία με τις αρμόδιες ολλανδικές αρχές. Οι ερευνητικές προσπάθειες των αρχών της Ελλάδας και των Κάτω Χωρών είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των αδελφών Σίλα και των παιδιών θυμάτων στη Χάγη.

Τα παιδιά φιλοξενούνται από υπηρεσίες της Ολλανδίας για την προστασία της οικογένειας. Πράκτορες του FBI θα ταξιδέψουν με τις μητέρες των θυμάτων στις Κάτω Χώρες προκειμένου να γίνει η επανασύνδεση με τα παιδιά τους. Οι αδελφοί Σίλα κρατούνται από την ολλανδική αστυνομία, βάσει του προσωρινού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΡΕΖΑ TV
16-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: