Δευτέρα, Νοεμβρίου 15, 2010

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ SIEMENS HELLAS ΦΟΛΚΕΡ ΓΙΟΥΝΓΚ …ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;

ΜΗΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ...ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ;;;

Τα βήµατα των συγκατηγορουµένων του για τα µαύρα ταµεία της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος της γερµανικής εταιρείας στην Ελλάδα Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος εξαφανίστηκε, και τώρα οι ανακριτές προσανατολίζονται στο ναεκδώσουν ένταλµα σύλληψής του.

Ο πρώην πρόεδρος της Siemens στην Ελλάδα δεν εµφανίστηκε στο Αστυνοµικό Τµήµα της Πάρου, όπου διέµενε σε σπίτι στηνπεριοχή Δρυός, το οποίο είχε αγοράσει από την περίοδο που ήταν εν ενεργεία στέλεχοςτης εταιρείας στη χώρα µας.

Ετεροχρονισµένα οιδιωκτικές αρχές φέρεται ότι… σήµαναν συναγερµό για την εξαφάνιση του κατηγορουµένου και αφού προηγουµένως η υπόθεση της παραβίασης των περιοριστικών του όρων είχε αρχίσει να γίνεταιευρύτερα γνωστή. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Γιουνγκ είχε αποφασίσει εδώ και καιρό την έξοδό του από την Ελλάδα και ήδη περί τα τέλη του Οκτωβρίου φέρεται ότι είχε αδειάσει το σπίτι του και περίµενε την έκβαση του αιτήµατός του για την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί. Σύµφωνα µε πληροφορίες µάλιστα, οι αστυνοµικές αρχέςτης Πάρου έστειλαν αναφορά στην Εισαγγελία της Αθήνας στις 8 Νοεµβρίου ότι ο Φ.Γιουνγκ δεν ήταν… συνεπής στο τελευταίο τους ραντεβού.

Ηξερε το «Der Spiegel»!
Είναι άγνωστο, ωστόσο, πού κατέληξε αυτή η αναφορά, ενώ ήδηαπό την περασµένη Παρασκευή, 12 Νοεµβρίου, ησχετική πληροφορίαείχε ήδη περιέλθει σε γνώση του γερµανικούπεριοδικού «Der Sπegel». Η υποχρέωση του Γιουνγκ ήταν να εµφανίζεται στο Αστυνοµικό Τµήµα της Πάρου κατά το πρώτο πενθήµερο κάθε µήνα. Η Αστυνοµία σήµανε συναγερµόστις 8 Νοεµβρίου, ωστόσο έως και χθες δεν είχε υπάρξει επίσηµη αντίδραση από πλευράς Δικαιοσύνης. Πάντως, οι αστυνοµικές υπηρεσίες της Πάρου φέρονται να αναζήτησαν τον Γιουνγκ στο σπίτι του στην περιοχή Δρυός και την περασµένη Παρασκευή – µία εβδοµάδα µετά την εκπνοή της προθεσµίας που είχε το πρώηνστέλεχος της Siemens για να εµφανισθεί στο αστυνοµικό τµήµα.

Eφυγε για Μόναχο
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούµενος για την υπόθεση των µαύρων ταµείων φέρεται ότι έφυγε από την Ελλάδα µε προορισµό το Μόναχο στις αρχές της περασµένης εβδοµάδας, πιθανότατα την Τρίτη, µία ηµέρα δηλαδή µετά την ανακριτική διάταξη που απέρριπτε αίτηµά του για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί από τον Ιούνιο του 2009.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι επισήµως οι τρεις εφέτες - ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση των µαύρων ταµείων, για όσα µεσολάβησαν το Σαββατοκύριακο θα ενηµερωθούν σήµερα το πρωί. Πληροφορίες πάντως ανέφεραν ότι η είδηση της παραβίασης των όρων εκ µέρους του κατηγορουµένου αιφνιδίασε και τους υπερασπιστές του, καθώς µέχρι την περασµένη εβδοµάδα όλοι όσοι παρακολουθούσαντη δικαστική του διαδροµή, τον περιέγραφαν ως απόλυτα τυπικό στην τήρηση τωνπεριοριστικών του όρων.

Ηλθε να λογοδοτήσει
Ο Φ. Γιουνγκ, όταν κλήθηκε σε απολογία από τον ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό που διενεργούσε την περίοδο εκείνητην έρευνα για την υπόθεση της Siemens, ταξίδεψε από το Μόναχο στην Αθήναπροκειµένου να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούµενος εµφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή,ενώ είχε προηγηθεί η φυγή στοεξωτερικό τόσο τουΜιχ. Χριστοφοράκου όσο και του πρώηνυψηλόβαθµου στελέχους τηςεταιρείας Χρ. Καραβέλα, ο οποίοςµέχρι σήµερα παραµένει φυγόδικος.

Αµέσως µετά την απολογία του για κακουργηµατική δωροδοκίακαι ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος επιβλήθηκαν στον κατηγορούµενο οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εµφάνισής του το πρώτο πενθήµερο κάθε µήνα στο Αστυνοµικό Τµήµα της Πάρου.

Ο κ. Γιουνγκ,όπως εκτιµούν νοµικοί κύκλοι, πίστευεπως µετά τηναπολογία του θα έφευγε ελεύθερος, καθώς οίδιος αποποιείται οποιαδήποτε σχέση µε διακίνηση µαύρου χρήµατος,ή ότι στη χειρότερη περίπτωση ο ανακριτής θα τουεπέβαλε µία εγγυοδοσία επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην πατρίδα του,µέχρις ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ζητούσε άρση των όρων
Τους 17 µήνες που µεσολάβησαν, ο κ. Γιουνγκ (σ.σ.: από το 1999 έως το 2003 ήταν πρόεδρος της Siemens Hellas, αλλά και µέλος του Δ.Σ. της µητρικής εταιρείας από το 1991 έως το 2003) υπέβαλε σειρά αιτήσεων για την άρση των περιοριστικών του όρων. Σε αυτές επικαλείτο ότι αντιµετωπίζει σοβαρά προβλήµατα υγείας που δεν µπορούσε να τα αντιµετωπίσει σε ελληνικά νοσοκοµεία, καθώς και ότι η παραµονή του στη χώρα µας τού δηµιουργούσε προβλήµατα στην επικοινωνία του µε τηνοικογένειά του.

Οι ανακριτές όµως, µε διαδοχικές διατάξεις τους απέρριπταν το αίτηµά τουµε το σκεπτικό ότιαν έφευγε απότη χώρα υπήρχε κίνδυνος να µην επιστρέψει να λογοδοτήσει σε περίπτωση που το βούλευµα γι’ αυτόν ήταν παραπεµπτικό.

Ενταλµα σύλληψης
Ωστόσο, εκ του αποτελέσµατος αποδείχθηκε πως ούτε οι περιοριστικοί αυτοί όροι ήταν αρκετοί γιανα τον κρατήσουν στην Ελλάδα, παράτο γεγονός ότι δικαστικές πηγές περιγράφουν τον κατηγορούµενο ως «απολύτως τυπικό»στην τήρηση των όρων του.

Με βάση τα νέα δεδοµένα οι ανακριτές σε συνεννόηση µε την Εισαγγελίαθα εκδώσουν ένταλµα σύλληψης του κατηγορουµένου και εφόσον εντοπιστεί, θα κινήσουν τις διαδικασίες γιατην έκδοσή του στη χώρα µας.

ΠΡΕΖΑ TV
15-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: