Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2010

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ SIEMENS ΜΕΛΕΤΑ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου στην Siemens εξετάζει η επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των «μαύρων» ταμείων της γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, το πρόστιμο θα ανέρχεται από 50.000 έως 5.000.000 εκατομμύρια ευρώ ανά σύμβαση που έχει συνάψει η Siemens με το ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο, για την εν λόγω κίνηση θα πρέπει να υπογραφεί κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία της δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας με τη Eurojust ώστε να χαρακτηριστεί το σκάνδαλο, έγκλημα οργανωμένο και διασυνοριακό.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών μετά το ταξίδι στο Μόναχο, ερωτώμενος για την έκδοση του πορίσματος ο Σ. Βαλυράκης τόνισε: "Έχουμε την δικογραφία την οποία μελετάμε εδώ και οκτώ μήνες. Θα δούμε".

Εν τω μεταξύ, με έγγραφο του προς την εξεταστική επιτροπή, ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος Π. Νικολούδης, ενημέρωσε ότι ο λογαριασμός της υπεράκτιας Torcasso που περιείχε 6,7 εκατ. ευρώ και προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας για το Βατοπέδι "ουδεμία σχέση (πραγματική ή νομική) έχει με την υπόθεση της SIEMENS".

Ωστόσο, τονίζει ότι απαιτείται αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου να ανοίξει ο λογαριασμός στην Ελβετία.

ΠΡΕΖΑ TV
1-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: