Πέμπτη, Νοεμβρίου 25, 2010

TΑ ΕΡΓΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Τη διαβεβαίωση ότι, τα έργα επέκτασης του μετρό και του τραμ προς τον Πειραιά, θα προχωρήσουν κανονικά, διατυπώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή δηλώσεις στελεχών κόμματος της αντιπολίτευσης ότι, δήθεν οι πιστώσεις θα μεταφερθούν σε άλλες περιοχές, αλλά και τις προσκλήσεις σε παμπειραϊκή συστράτευση και ξεσηκωμό.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο ΥΜΔ, σημειώνει ότι πρόκειται για ώριμα έργα, με εξασφαλισμένους πόρους, και δεν υπάρχει σκέψη για μεταφορά των πιστώσεων σε άλλες περιοχές της Αθήνας, ενώ οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι φυσιολογικές από τη στιγμή που υπάρχουν ενστάσεις.

Το υπουργείο, αφού αποδίδει τις δηλώσεις αυτές σε καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες, διευκρινίζει, ότι το έργο επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά, έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένο συγχρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό 534,8 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει συμπληρωματικά εγκεκριμένη πίστωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη διαδικασία του διαγωνισμού, οφείλεται στις προσφυγές/καταγγελίες των διαγωνιζομένων, οι οποίες διερευνώνται από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, αλλά σύντομα αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα και να προχωρήσει ο διαγωνισμός του έργου στο Β΄ Στάδιο κατάθεσης των οικονομικών προσφορών. Ο σχετικός διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2011 και να υπογραφεί η σύμβαση του έργου.

Σε ότι αφορά το έργο επέκτασης του Τραμ προς Πειραιά και αυτό έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 127.650 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού προέκυψαν καθυστερήσεις στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης λόγω ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν από άλλους συμμετέχοντες κατά της απόφασης κατακύρωσης.

Όταν οι Αρχές ολοκληρώσουν τη διερεύνηση των ενστάσεων και διοικητικού χαρακτήρα καταγγελιών, ο διαγωνισμός θα προχωρήσει σύμφωνα με τις αποφάσεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η έναρξη των εργασιών κατασκευής εκτιμάται για το Δεκέμβριο του 2011.

ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: