Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΑΞΙΩµΑΤΟΥΧΟΙ ΟµΟΛΟΓΟΥΝ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ µΗΧΑΝΙΣµΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ .WELCOME TO THE CLUB!!!

Ακόµη πιο κοντά στη χορήγηση οικονοµικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο βρίσκεται η Ιρλανδία µετά τις διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα.

Η χώρα «είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί κάποια µορφή εξωτερικής βοήθειας» ιδιαίτερα για τις τράπεζες, είπε ο ιρλανδόςυπουργός Οικονοµικών ΜπράιανΛένιχαν.Οδιοικητήςτης Τράπεζας της Ιρλανδίας τόνιζεότι η χώρα του είναι «πολύ πιθανό να ζητήσει δάνειο δεκάδων δισεκατοµµυρίων ευρώ» από τις Βρυξέλλες και το ∆ΝΤ για να δείξει ότι «η Ιρλανδία έχειαρκετά µεγάλη δύναµη πυρός για να αντιµετωπίσει οποιεσδήποτε ανησυχίες των αγορών».

Το ∆ΝΤ βρίσκεται ήδηστην Ιρλανδία και ετοιµάζεται να πιάσει δουλειά από σήµερα κιόλας προκειµένου να εκτιµηθείτι ακριβώς πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η οικονοµική σταθερότητα, όπωςείπε χθες η εκπρόσωπος του ΤαµείουΚαρ.

Ατκινσον. Ο επικεφαλής της αποστολής του ∆ΝΤ Ajai Chopra έχει φτάσει στο ∆ουβλίνο και η οµάδα που αριθµεί ακόµη δέκα άτοµα βρίσκεται καθ’ οδόν, σύµφωναµε την κ. Ατκινσον, η οποίαπάντως προσέθεσε ότι το Ταµείο δενέχει λάβει ακόµη αίτηµα βοήθειας από την Ιρλανδία. Το έδαφος για άµεση χορήγηση βοήθειας στην Ιρλανδία, όταν αυτή ζητηθεί,προετοιµάζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,σύµφωνα µε τον Α. Αλταφάζ, εκπρόσωπο τουεπιτρόπου Οικονοµικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Οι ανησυχίες γιατην πορεία τωνευρωπαϊκών οικονοµιών εξακολουθούννα υφίστανται στην ευρωζώνη, καθώς χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι οι χώρες µε χρέη δεν µπορούν να προσφεύγουν επ’ άπειρον στην ΕΚΤ για ναχρηµατοδοτήσουν τις χρεωµένες οικονοµίες τους και πρέπει να βρεθεί λύση καθώς θα βελτιώνονται οι οικονοµικές συνθήκες. Παράλληλα, η Μπούντεσµπανκ επανέφερε το θέµα της δηµιουργίας µόνιµου ευρωπαϊκούµηχανισµού στήριξης, µε βάση το οποίο ιδιώτες κάτοχοι κρατικών οµολόγων (τράπεζες κ.λπ.) θα επωµίζονται και αυτοί το κόστος από πιθανές αναδιαρθρώσεις κρατικών χρεών. Υπενθυµίζεται ότι η αναφορά της γερµανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ τον Οκτώβριο να επωµίζονται και ιδιώτες οµολογιούχοι το κόστος σωτηρίας κρατών ήταν εκείνη πουξεκίνησε τη σηµαντική άνοδο των spreads που «τιµωρεί» σήµερα την Ιρλανδία αλλά και την Πορτογαλία. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζ.-Κ. Τρισέέθεσε επίσης θέµα καλύτερης διακυβέρνησης στην ευρωζώνη αφού – όπως είπε – έχει «βαθιά ανησυχία» για τις προτεινόµενες αλλαγές στο Σύµφωνο Σταθερότητας. Ο Τρισέ θέλει πιο αυστηρούς κανόνες που να περιλαµβάνουν µεταξύ των άλλων πιο αυστηρές και αυτόµατες κυρώσεις στις χώρες µέλη που παραβαίνουν τα προβλεπόµενα.

ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: