Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός οικονομικής επέκτασης σταθεροποιήθηκε τον Οκτώβριο (συγκριτικά με Σεπτέμβριο) στις μεγάλες βιομηχανικές οικονομίες του κόσμου, με μία άνοδο στις ΗΠΑ και Κίνα και σε μικρότερο βαθμό στη Γαλλία, καθώς και με μία αυτοσυγκράτηση για την Γερμανία και Ιαπωνία, δήλωσε χθες ο ΟΟΣΑ βάσει των ηγετικών οικονομικών δεικτών που παρακολουθεί.

«Πτωτικές ενδείξεις εξακολουθούν να υπάρχουν για τον Καναδά, την Ιταλία και την Ινδία, ενώ η Βραζιλία παραμένει σε φάση επιβράδυνσης» ανέφερε ο ΟΟΣΑ.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε μία άλλη του έκθεση τη Δευτέρα ανακοίνωσε πως η ισχυρή οικονομική ανάκαμψη στις χώρες της N.A. Ασίας (ASEAN) χάνει τώρα την ορμή της με αποτέλεσμα η εικόνα που εκεί παρουσιάζεται να είναι ανάμικτη.

Μία «στέρεη ανάκαμψη» έχει δρομολογηθεί στις Φιλιππίνες χάρις στις εξαγωγές, ενώ στην Ινδονησία και τη Μαλαισία η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνεται λόγω της εξασθένισης του όγκου εμπορίου. Η ασθενική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις πλήττουν την Σιγκαπούρη, δήλωσε ο ΟΟΣΑ, ενώ η οικονομία της Ταϋλάνδης ήταν «σχετικά σταθερή, υποστηριζόμενη από στέρεες παραγωγικές δραστηριότητες».

Τέλος, η έκθεση τονίζει πως στη Κίνα – μία χώρα εκτός ASEAN – η επιβράδυνση δείχνει να έχει τερματιστεί με την ανάκαμψη των επενδύσεων και των λιανικών πωλήσεων. Όμως, η ανάκαμψη στην Ινδία – επίσης μιας χώρας εκτός ASEAN – αποτυγχάνει καθώς οι δείκτες εμπορίου και παραγωγής εξασθενίζουν.

Ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε πως η «αβεβαιότητα» που συνεχίζει να περιβάλλει τις βραχυχρόνιες προοπτικές των χωρών-μελών του θα συνεχίσει να επηρεάζει τις τάσεις των οικονομιών της Ν.Α. Ασίας.

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: