Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ASSANGE ΤΟΥ WIKILEAKS ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ιδρυτής του Wikileaks, Julian Assange. Οι υποστηριχτές μέσα και έξω από το δικαστήριο υποδέχτηκαν την απόφαση με επευφημίες. Ο ίδιος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τη δημοσιοποίηση απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων παρά την καταδίκη των ΗΠΑ και των άλλων χωρών.

ΗΠΑ: Δύο στους τρεις υπέρ της δίωξης του Assange

Στο μεταξύ δύο στους τρεις Αμερικανούς είναι, σύμφωνα με δημοσκόπηση, υπέρ της δικαστικής δίωξης του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, εκτιμώντας ότι η διαρροή χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων «βλάπτει το κοινό συμφέρον»

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post, που έγινε τηλεφωνικά σε χίλιους ανθρώπους, το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Assange πρέπει να συλληφθεί και να κατηγορηθεί για τη διαρροή των εγγράφων. Μόνο το 29% πιστεύει ότι το θέμα δεν αφορά τη δικαιοσύνη. Επιπλέον το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι αποκαλύψεις εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας από το WikiLeaks «βλάπτουν το κοινό συμφέρον», έναντι του 20% που έχει αντίθετη άποψη.

Wikileaks: Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να ελέγξει το Διαδίκτυο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Wikileaks, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να ελέγξει το Διαδίκτυο και τη συνδρομητική τηλεόραση με στόχο να επωφελούνται τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και να αυξάνεται η επιρροή της κυβέρνησης του στην κοινή γνώμη. Τα απόρρητα διπλωματικά αμερικανικά τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από τον ιστότοπο επικαλείται σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Επισήμως η νομοθεσία που σχεδίαζε η κυβέρνηση έχει στόχο την εφαρμογή μίας οδηγίας της ΕΕ για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την προστασία των παιδιών από ακατάλληλες εκπομπές, την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και άλλους ανάλογους σκοπούς, ανέφερε ο αμερικανός διπλωμάτης που συνέταξε το διπλωματικό τηλεγράφημα. Παράλληλα όμως η νομοθεσία θα «πρόσφερε μία βάση για την κίνηση νομικής διαδικασίας κατά των μέσων που αποδεικνύεται ότι είναι εμπορικά ή πολιτικά αντίπαλα στην κυβέρνηση» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον αμερικανό διπλωμάτη, η κυβέρνηση ήθελε να καταστήσει τους παροχούς Διαδικτύου, καθώς και ιστότοπους όπως το YouTube και το BlogSpot, υπεύθυνους για το περιεχόμενο τους και άρα να είναι πλέον δυνατό να κατηγορηθούν για δυσφήμηση. Αυτό θα σήμαινε «τον θάνατο του διαδικτύου στην Ιταλία» υποστήριζε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

tvxs.gr

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: