Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2010

ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ 120 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Επαγγελματοβιοτέχνες των Ιωαννίνων κατέλαβαν χθες συμβολικά, για δύο περίπου ώρες, την Εφορία, διαμαρτυρόμενοι κατά της περαίωσης. Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δηλώσουν την απόγνωσή τους για τα συνεχή επώδυνα μέτρα που παίρνονται σε βάρος τους.

Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι ο κλάδος τους οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, κλείνουν 120 επιχειρήσεις το μήνα στα Ιωάννινα. Το κατήγγειλε, επίσημα, και το μέλος του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Δ. Τασούλας.

Και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι με συντονισμένη δράση και κοινές θέσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την επίθεση στο εισόδημά μας, αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν. Η κυβέρνηση και τα μονοπώλια έχουν αποφασίσει να πτωχεύσουμε εμείς και ο λαός για να σωθεί η δική τους κερδοφορία. Να μην αφήσουμε να μας καταντήσουν ζητιάνους».

Οι μικρές επιχειρήσεις, αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων στην Ήπειρο και βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση. Η κατάσταση που βιώνουν, σε συνδυασμό με τα μέτρα του μνημονίου, τις έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η αναδουλειά και η πτώση του τζίρου στους εμπόρους, η αδυναμία να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τους οδήγησε γρηγορότερα στη χρεοκοπία.

Ως εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ ο κ. Τασούλας κάλεσε εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες, στις 15 Δεκεμβρίου, που έχει προκηρυχθεί πανελλαδική πανεργατική απεργία, να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει από κοινού με το ΠΑΜΕ στα Γιάννινα.

Πηγή: proinoslogos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
4-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: