Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2003-2009

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ WIKILEAKS...ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ "ΑΠΟΡΡΗΤΑ" ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΡΡΕΥΣΕΙ...ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ;;;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ...

Απόρρητα έγγραφα της περιόδου 2005-2009, της αμερικανικής πρεσβείας των Αθηνών, αναμένεται να διαρρεύσουν από τον ιστότοπο WikiLeaks εντός των αμέσως προσεχών ημερών, όπως λέγεται από ενημερωμένους Αμερικανούς παράγοντες, οι οποίοι παρακολουθούν με ξεχωριστό ενδιαφέρον τη ροή των σχετικών διαρροών.

Κατά τους ίδιους παράγοντες, πιστεύεται πως θα «κυκλοφορήσουν» και ορισμένα παλαιότερα απόρρητα έγγραφα που περιέχουν τις απόψεις των Αμερικανών για την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί είναι προφανώς ενημερωμένοι για την ύπαρξη συγκεκριμένων κωδικών, εκ των οποίων είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις περιόδους που οι εν λόγω διαρροές θα καλύπτουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν περισσότερες από τις αναμενόμενες.

Οπως εκτιμάται, οι διαρροές της συγκεκριμένης περιόδου λογικά θα πρέπει να περιέχουν κάποιες αποκαλυπτικές διαστάσεις για ζητήματα που κυριάρχησαν στον τόπο εκείνη την περίοδο, και πρωτίστως το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών που, πέραν των ποικίλων και εύλογων εικασιών, εξακολουθεί να παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστο, γιατί, όπως λέγεται, αν και οι υποψίες έπεσαν στους Αμερικανούς (σ.σ. χωρίς να προσδιορίζεται για «ποιους» Αμερικανούς), ο επιδειχθείς ερασιτεχνισμός υπολείπεται κατά πολύ των πραγματικών δυνατοτήτων τους και συνεπώς «αλλού μπορεί να βρίσκονται οι δράστες» - εκτίμηση που πηγάζει από το γεγονός ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν σε μη υπηρεσιακά και μάλιστα καρτοκινητά τηλέφωνα στελεχών της Ν.Δ., πολύ πριν μάλιστα από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Υποκλοπές και Καραμανλής

Επίσης, αν δεν καλύπτεται η περίοδος του 2004, αυτό σημαίνει πως κάποια καίρια έγγραφα, που προφανώς εστάλησαν προς το κέντρο από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα «Τσαρλς Ρις» αναφορικά με το ζήτημα αυτό, όπως λόγου χάριν η συνάντησή του με τον τέως πρωθυπουργό Καραμανλή λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον τα Χριστούγενα του '04 (σ.σ. δύο μήνες πριν ο Κορωνιάς πάει στον Αγγέλου, σύμβουλο του Καραμανλή, για να του πει για τις παρακολουθήσεις) θα εξακολουθούν να αποτελούν τον «ελλείποντα κρίκο» στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Κατά Αμερικανό παράγοντα ωστόσο, κάποια από τα όσα συνέβησαν τότε είναι πολύ πιθανόν ότι μεταδόθηκαν «δι' άλλου τρόπου και συνεπώς μη εντόπισιμα επί του παρόντος».

Τρομοκρατία και Ολυμπιάδα

Ενα έτερο ζήτημα, που προφανώς δεν θα καλύπτεται στη συγκεκριμένη 4ετία, είναι τα της περιόδου 2003-2004, της εποχής του διαβόητου Τόμας Μίλερ, Αμερικανού πρέσβη τότε στην Αθήνα, οι εκβιαστικές τακτικές του οποίου, με πρόσχημα την τρομοκρατία, οδήγησαν το κόστος των Ολυμπιακών στα ύψη, και αναμφίβολα θα 'ναι ενδιαφέρουσες οι αναφορές του για στελέχη της τότε κυβέρνησης Σημίτη, μερικά εκ των οποίων υπηρετούν τη σημερινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, όπως και για «φιλόδοξα» στελέχη της Ν.Δ.

Κατά έγκυρους παρατηρητές, τα όσα οι Αμερικανοί κατέγραφαν εκείνη την περίοδο είναι δυνατόν να επιφέρουν σημαντικές αναταράξεις και ανατροπές στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Με άλλους να δικαιώνονται και άλλους να θάβονται. Αρκεί βεβαίως να μη «βγουν κουτσουρεμένα»...

Του Δ.Π. ΔΗΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: