Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2010

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΈΧΟΥΜΕ ΑΓΩΝΑ 30 ΔΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ…ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ…

«Ξεκινάμε με ένα έλλειμμα 36 δις ευρώ και μέχρι το 2014 πρέπει να έχουμε βρει τα 30», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρινίζοντας «αυτά τα 30 δισεκατομμύρια δεν θα έρθουν μόνα τους»!  Ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας για το Μνημόνιο εξήγησε ότι μέσω αυτού επιχειρείται η διόρθωση κακώς κειμένων, θέτοντας στόχους και υλοποιώντας μέτρα μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα.
 


Ωστόσο, ξεκαθάρισε αν δεν αλλάξουν ριζικά το θεσμικό περιβάλλον, η κουλτούρα και η νοοτροπία σε πολλούς τομείς, αν δεν αποκατασταθούν αξίες που σχετίζονται με την απόδοση δικαίου, τη διαφάνεια, την ισονομία και την ισοπολιτεία όλη η προσπάθεια στο πεδίο της οικονομίας δεν θα είναι βιώσιμη. Θα είμαστε πάντοτε ευάλωτοι σε αυτές τις κακοδαιμονίες που σε μεγάλο βαθμό έθρεψαν το κράτος και την οικονομία που έχουμε και θέλουμε να αλλάξουμε.

 Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στις αποκρατικοποιήσεις εξηγώντας ότι «για το 2011 ο στόχος είναι το 1 δισεκατομμύριο. Ήδη, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων αποφάσισε στην πρόταση για πρόσληψη χρηματοοικονομικών και τεχνικών συμβούλων για μία σειρά από περιπτώσεις - το αεροδρόμιο, τα περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, τα κρατικά λαχεία κ.λπ», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει για ακόμα μια φορά την ανάγκη μείωσης στο Δημόσιο.

 Τέλος, αναφέρθηκε στην διαγραφή του κ. Παπαχρήστου υποστηρίζοντας, εμμέσως ότι όσο δημοκρατικό είναι να εκφράζουν οι βουλευτές την άποψή τους… «αντίστοιχα, ο πρόεδρος του κόμματος έχει δικαίωμα να αποφασίζει σε ποιες στιγμές, σε ποιες δύσκολες αποφάσεις η χώρα χρειάζεται τη συντεταγμένη και καθολική στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και βέβαια σε κάθε στιγμή ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του με βάση τη συνείδησή του. Αλλά δεν υπάρχει προνομιακή πρόσβαση στην κοινωνική ευαισθησία»   

ΠΡΕΖΑ TV
19-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: