Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

Η ΕΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ 61 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΤΩΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανεβάσει σε 61 τον αριθμό των ατόμων που πρόσκεινται στον απερχόμενο πρόεδρο τη Ακτής του Ελεφαντοστού, Λοραν Γκμπάγκμπο, και στα οποία θα απαγορεύεται η άδεια εισόδου, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Αυτός ο νέος κατάλογος θα περιλαμβάνει μέλη της κυβέρνησης του κ. Γκμπάγκμπο, μέλη του Συνταγματικού Συμβουλίου, στρατιωτικούς ανώτατους αξιωματούχους, οικονομικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους των μμε, ανέφεραν ευρωπαίοι διπλωμάτες που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία.
Η νέα αυτή επιβολή κυρώσεων θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Ιανουαρίου αφού χρειάζεται πρωτίστως η έγκριση των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.
Παράλληλα μετά από αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι μουν, οι πρεσβευτές της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για θέματα ασφαλείας εξετάζουν την πιθανότητα υποστήριξης, επιμελητειακής και ναυτικής, της δύναμης του ΟΗΕ που βρίσκεται στην Ακτή Ελεφαντοστού (Onuci), δύναμη που ασφυκτιά από τη συμμορία του Γκμπάγκμπο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί σε επιστολή της στην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον αναφέρει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Οnuci αλλά μόνο σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στην Ακτή Ελεφαντοστού.
Προς το παρόν η Ολλανδία πρόκειται να στείλει ένα πλοίο της στην περιοχή, στις 3 Ιανουαρίου, κατέληξαν οι ίδιες διπλωματικές πηγές.
Ε.Τ.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: