Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

ΧΕΙΡΟΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ…ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΗΤΑΝ…

Την έμπρακτη οργή των συγκεντρωμένων επενδυτών, που έφτασε στη... χειροδικία, δέχτηκε κατά τη μεταφορά του χθες στον ανακριτή ο πρώην πρόεδρος της «Ασπίς», Π. Ψωμιάδης, ο οποίος τελικά έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί. Οι ηπιότεροι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν ήταν «κάθαρμα» και «απατεώνα», τους οποίους ακολούθησε ένα βίαιο επεισόδιο με στόχο τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Π. Ψωμιάδης «ερέθισε» τα πνεύματα με χειρονομίες, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι να τον χτυπήσουν. Η φρουρά που τον συνόδευε κατόρθωσε να τον φυγαδεύσει, αφού όμως πρώτα ο κατηγορούμενος χτυπήθηκε από τους συγκεντρωμένους.

«Είναι ντροπή, είναι κλοπή. Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω», «να κρεμαστούν όλοι στο Σύνταγμα, να χαίρεται ο κόσμος», ήταν μερικά μόνο από τα σχόλια ανθρώπων που επένδυσαν σε ομόλογα της «Ασπίς» και φέρεται να έχασαν σχεδόν 45 εκατ. ευρώ. Περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στα δικαστήρια, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «το σύστημα φτιάχνει Ψωμιάδηδες, το κράτος τους συντηρεί».

Προπηλακισμοί

Η αγανάκτησή τους τούς οδήγησε να προπηλακίσουν και τον οικονομικό διευθυντή της «Ασπίς», Βασ. Αδαμόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Π. Ψωμιάδη. Ομως, αντ' αυτού και άθελά τους, οι ζημιωθέντες στράφηκαν κατά του ανακριτή της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να διατάξει την εκκένωση του κτιρίου. Μάλιστα, ένας άνδρας που του φώναξε «απατεώνα που μας έκλεψες», συνελήφθη.

Μετά τη δίωρη κατάθεση του Β. Αδαμόπουλου, ο ανακριτής έδωσε νέα προθεσμία στον κατηγορούμενο, προκειμένου να απολογηθεί. Μάλιστα, η ημερομηνία της απολογίας κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό (πιθανότατα ορίστηκε για μέσα στο Σαββατοκύριακο), έτσι ώστε να διασφαλιστεί ηρεμία στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου κατηγορείται για κακουργηματική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο Π. Ψωμιάδης εμπλέκεται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, καθώς έχουν κατατεθεί εις βάρος του μηνύσεις δεκάδων ασφαλισμένων της «Ασπίς», ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογράφηση εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατ. ευρώ, που προσκόμισε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Αντ.Ξ.

ΠΡΕΖΑ TV
11-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη μπουζού και γρήγορα. Και να ετοιμάζονται και άλλα λαμόγια της ασφαλιστρικής αγοράς για τα ίδια.