Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

"ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ"

ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ,ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ,ΦΟΡΕΑ,ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓΑΠΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ...ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΙΕΣ....ΓΙΑΤΙ;;;;


Με το κεφάλι σκυμμένο περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για να παραλάβουν μια τσάντα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ο λόγος για δεκάδες άπορους που ζουν ανάμεσα μας.

Η φτώχεια βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες που έχουν ανάγκη από τα συσσίτια ρέουν κατά χιλιάδες και αυξάνονται ενώ η αναλογία πλέον των Ελλήνων είναι ίδια με των μεταναστών.

Χαρακτηριστική είναι η ιστορία ενός 50χρονου ευπαρουσίαστου Χανιώτη ο οποίος ζήτησε στέγη, γιατί απολύθηκε από την εργασία του και δεν είχε πλέον λεφτά για να πληρώσει το ενοίκιό του.

Τέτοιες ιστορίες που συγκλονίζουν είναι καθημερινό φαινόμενο.
Όπως μας αποκάλυψε μια γυναίκα η οποία πηγαίνει κάθε μέρα στο συσσίτιο, παίρνει τις μερίδες φαγητού, επιστρέφει στο σπίτι πριν γυρίσουν τα τρία της παιδιά από το σχολείο, τοποθετεί τις μερίδες στην κατσαρόλα και τις σερβίρει στα παιδιά της σαν να τα είχε μαγειρέψει. Και αυτό για να μην καταλάβουν τα παιδιά της ότι είναι τόσο φτωχοί που δεν έχουν ούτε καν να φάνε.

Τα παραπάνω διαδραματίστηκαν στο εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων (ΕΒΕΧ) όπου εδώ και τρία χρόνια τις ημέρες των εορτών επιχειρηματίες του νομού διαθέτουν σε άπορους τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

neatv.gr - Λ.Κ.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ...???ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ; ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΠΛΑ ΝΑ ΨΩΦΑΝΕ???
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ???

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ...ΕΤΣΙ...ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ...ΚΑΙΙΙ ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ...ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΥΦΑΛΟ!!!!!

ΜΕΤΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΤΩΧΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΑΣΤΕΓΟΣ, ΝΗΣΤΙΚΟΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ.