Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΑΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

Περισσότερες από 900 βλάβες κλήθηκαν να αποκαταστήσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ μόνο στο νομό Ηρακλείου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μέχρι και χθες στο βιβλίο βλαβών της ΔΕΗ για την πόλη του Ηρακλείου και τις γειτονικές περιοχές είχαν καταγραφεί 250 βλάβες, ωστόσο οι περισσότερες προέκυπταν στην πορεία όπως συνέβη στην περίπτωση των Αρχανών όπου οι τεχνικοί κλήθηκαν να αποκαταστήσουν μία βλάβη και τελικώς αντιμετώπισαν άλλες 12.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Σταθμών παραγωγής ΔΕΗ Κρήτης, Μανόλη Ανδριανάκη, το Σάββατο τρεις φορές γλίτωσαν στο παρά ένα το μπλακ-άουτ.

Όπως εξηγεί το σύστημα κινδύνευσε να καταρρεύσει λόγω των αλλεπάλληλων κεραυνών που έπεφταν στο δίκτυο. «Στα 20 χρόνια που εργάζομαι στο εργοστάσιο αυτή είναι η μοναδική φορά που είχαμε τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες. Φανταστείτε ότι έβρεχε καταρρακτωδώς, φυσούσε και έριχνε κεραυνούς ταυτόχρονα.

Αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα και σε μας και στο δίκτυο. Αυτό ήταν αναμενόμενο να συμβεί. Γλιτώσαμε το δίκτυο, από ‘κει και πέρα όμως οι βλάβες υπήρχαν. Το δίκτυο «βραχυκύκλωσε» και οι μηχανές άρχισαν να «παίζουν». Το προσωπικό έδωσε το 120% των δυνατοτήτων του».

Ο ίδιος τονίζει ότι ο αριθμός των βλαβών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ήταν τρομακτικός, ωστόσο παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και επισημαίνει: «Το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο γι’ αυτό και ο κόσμος παραπονιέται δικαιολογημένα ως προς την καθυστέρηση αποκατάστασης των βλαβών, όμως αυτό δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων.

Αν είχαμε ακόμα τρία-τέσσερα συνεργεία, δεν θα είχαμε μακρόχρονη αποκατάσταση των βλαβών και σήμερα που μιλάμε δεν θα είχαμε ακόμα προβλήματα».

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι τόσο το δικό του σπίτι όσο και πολλών συναδέλφων του επίσης έμειναν χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης. «Οι βλάβες δεν κάνουν εξαιρέσεις. Οι συνάδελφοι όλοι επέστρεψαν οικειοθελώς στην υπηρεσία, παράτησαν τις οικογένειες τους, ξέχασαν ρεπό για να βοηθήσουν».

Λιποθυμίες και βιαιοπραγίες σε βάρος υπαλλήλων της ΔΕΗ

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρει στην «Π» ο τεχνικός της ΔΕΗ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του βρέθηκε επί ποδός στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προσπαθώντας, υπό αντίξοες συνθήκες, να αποκαταστήσουν τις βλάβες που «έσκαγαν βροχή».

Ήταν τέτοια η κόπωση, που όπως ανέφερε, συνάδελφος του λιποθύμησε εν ώρα καθήκοντος με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι. «Τον παρέλαβε ασθενοφόρο από την Αγία Βαρβάρα» επισήμανε.

Ο ίδιος τονίζει ότι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πολλοί επίσης συνάδελφοι του δέχθηκαν απειλές και ύβρεις από εξαγριωμένους πολίτες λόγω των πολύωρων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο τα στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των τεχνικών που επιστρατεύτηκαν για την αποκατάσταση των εκατοντάδων βλαβών το τελευταίο 48ωρο, είναι αμείλικτα.

Στους 22 ανέρχονται οι τεχνικοί που έχουν την ευθύνη αποκατάστασης των βλαβών στο νομό Ηρακλείου.

Ειδικότερα, δέκα τεχνικοί έχουν «χρεωθεί» την πόλη του Ηρακλείου, τους όμορους δήμους καθώς επίσης τα βουνά σε σχέση με τις κεραίες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι προαναφερόμενοι, εκτός της πόλης όπου καταγράφηκαν εκτεταμένες βλάβες, είχαν την υποχρέωση να κινηθούν από τις Γούβες προς τα χωριά της Επισκοπής, να συνεχίσουν Μυρτιά, να περάσουν από Χουδέτσι, να φθάσουν στην Αγία Βαρβάρα και από ΄κει να κατευθυνθούν στην ευρύτερη περιοχή του Φόδελε.

Οι Μοίρες διαθέτουν δύο τεχνικούς, ο Πύργος έναν, το Αρκαλοχώρι τρεις, η Βιάννος δύο και η Χερσόνησος τέσσερις.

Μέχρι και χθες πάντως αρκετές ήταν ακόμα οι περιοχές που δεν είχαν ρεύμα. Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπιζόταν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή των Αστερουσίων, όπου τουλάχιστον δέκα πυλώνες της ΔΕΗ είχαν κοπεί από τον αέρα!

Για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτούνται περίπου τρεις ημέρες και ως εκ τούτου ο μοναδικός τρόπος να ηλεκτροδοτηθεί προσωρινά η περιοχή είναι με γεννήτριες. Μάλιστα γίνονται επαφές ώστε να ενοικιαστούν από τη Νομαρχία σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Κρήτης.

patris.gr -

ΠΡΕΖΑ TV
14-12-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Ροδο η κατασταση ειναι τραγικη με τις καθημερινες διακοπες της ΔΕΗ.
Απαραδεκτοι και εδω,ελεος!

Rhodes island - Greece

Ανώνυμος είπε...

Μόλις αναγκαστήκανε να δουλέψουν, λιποθύμησαν! Δεν έχουνε συνηθίσει έτσι, βλέπεις.