Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΘΕΣ ΤΑ ΜΑΤ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ

Του Κλώτσου και του Μπάτσου No 2:

Στην πορεία του Πολυτεχνείου, στην αριστερά πλευρά της εικόνας ήταν ο φωτορεπόρτερ, Άρης Μεσσήνης. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγαλειώδους διαδήλωσης στην Αθήνα, τη θέση του πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος. Στη δεξιά μεριά βρίσκονται σταθερά τα όργανα της «τάξης»… Αυτό άραγε εννοούσατε όταν λέγατε «πάντα στο πλευρό του πολίτη»;

Η Διακλαδική Πρωτοβουλία Εργαζομένων / Ανέργων στα ΜΜΕ ζητάει:


Α. την άμεση σύγκληση του Διασωματειακού με αντικείμενο την επεξεργασία κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της κρατικής βίας. Η επίθεση σε έναν από εμάς, είναι επίθεση σε όλους.

Β. τη δημιουργία Νομικού Τμήματος Άμεσης βοήθειας από την ΕΣΗΕΑ (εφόσον είναι το μεγαλύτερο και πλέον εύρωστο σωματείο) το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη καθημερινή βάση για τη νομική υποστήριξη όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Γ. τη διενέργεια ημερίδας από την ΠΟΕΣΥ για το συντονισμό της δράσης μας.

Δ. τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για τη Βία κατά των Λειτουργών του Τύπου υπό την αιγίδα του Διασωματειακού. Εννοείται πως κάθε αστυνομικός θα δέρνει κατά το δοκούν όσο εμπεδώνεται το κλίμα ατιμωρησίας. Ένα παρατηρητήριο που θα καταγράφει, θα διασταυρώνει, θα δίνει ονόματα και θα δημοσιοποιεί ποινές μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στους κακοποιηθέντες συναδέλφους και αποτρεπτικά στις δυνάμεις καταστολής.

Ε. από εδώ και στο εξής το θέμα της βίας και της κρατικής καταστολής και των αναγκαίων μέτρων προστασίας μας να μπαίνει σε κάθε διεκδικητικό πλαίσιο σε κάθε κινητοποιήση των σωματείων μας.

http://diakladikimme.wordpress.com/

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: