Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Σε 18 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε από το δικαστήριο Κράουν του Νιούκαστλ, επικεφαλής εταιρείας που είχε δηλώσει ένοχος για απάτη με κοινοτικά κονδύλια, ύψους 284.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, στον μέχρι πρότινος διευθυντή της εταιρείας Implants International απαγορεύεται η άσκηση επιτελικών καθηκόντων σε οποιαδήποτε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για διάστημα 15 ετών.

Η υπόθεση αφορούσε ένα ερευνητικό έργο της Ε.Ε. που είχε ως σκοπό την βελτίωση της διάρκειας λειτουργίας των ορθοπεδικών συσκευών που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους με αναπηρίες. Τον συντονισμό αυτού του έργου είχε αναλάβει η εταιρεία του καταδικασθέντα. Τον Μάιο του 2001, η Implants International έλαβε προκαταβολή ύψους 284.000 ευρώ προκειμένου να μοιράσει αυτό το κονδύλι στα ερευνητικά ινστιτούτα που συμμετείχαν στην έρευνα. Αντιθέτως η εταιρεία κράτησε τα χρήματα προς ιδίαν χρήση και το 2002 εγκατέλειψε το έργο της Ε.Ε. Τον Φεβρουάριο του 2005 η Κομισιόν κέρδισε την υπόθεση εναντίον της εταιρείας στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Η εταιρεία προχώρησε σε έφεση που απορρίφθηκε και ο επικεφαλής της κλήθηκε να επιστρέψει το αρχικό ποσό που είχε λάβει συν τους τόκους και λοιπά κόστη. Παρόλα αυτά, αντί να πληρώσει το πρόστιμο η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση και ο καταδικασθέντας επικεφαλής της άνοιξε μια νέα με το ολόιδιο όνομα. Στη συνέχεια αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της παλιάς εταιρείας και τα μετέφερε στην νεοσύστατη.

ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: