Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΚΙΝΕΧ

Σε προπαγάνδα της Δύσης αποδίδει το Ιράν τις πληροφορίες που θέλουν την ιρανή Σακινέχ Μοχαμάντι-Αστιανί, η οποία έχει καταδικασθεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού, να έχει απελευθερωθεί. "Δεν απελευθερώθηκε αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται μία τεράστια εκστρατεία προπαγάνδας των δυτικών μέσων ενημέρωσης", αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα του αγγλόφωνου ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press-TV.

Χθες μεταδόθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν την Σακινέχ Μοχαμαντί-Αστιανί στο σπίτι της την περασμένη εβδομάδα, μάλλον στις 4 ή στις 5 Δεκεμβρίου,ενώ κανένα μέσο ενημέρωσης του Ιράν δεν ανέφερε ο,τιδήποτε για την απελευθέρωση της Ιρανής.

Οι φωτογραφίες που προβλήθηκαν από το αγγλόφωνο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Press-TV και μεταδόθηκαν από τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν την συνάντηση της Σακινέχ με τον γιο της, προφανώς στο σπίτι της.

Στο Παρίσι, ο γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον βαθύ σκεπτικισμό του για την απελευθέρωση της Σακινέχ.

"Αμφιβάλλω για αυτό. Ίσως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια και τερατώδη προσπάθεια παραπλάνησης", τόνισε ο φιλόσοφος που ηγείται της εκστρατείας για την απελευθέρωση της Ιρανής.

Η Μοχαμαντί-Αστιανί είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δύο διαφορετικά δικαστήρια το 2006 για συνενοχή στη δολοφονία του συζύγου της. Η κατηγορία αυτή μετατράπηκε από εφετείο σε δεκαετή κάθειρξη το 2007, όμως άλλο εφετείο επικύρωσε την καταδίκη της σε θάνατο δια λιθοβολισμού για την κατηγορία της μοιχείας.

Στο Βερολίνο, η Επιτροπή κατά του Λιθοβολισμού διευκρίνισε πως περιμένει επιβεβαίωση της απελευθέρωσης της Σακινέχ, του γιου και του δικηγόρου της.

"Λάβαμε την πληροφορία από το Ιράν ότι είναι ελεύθεροι (και οι τρεις). Περιμένουμε μια επιβεβαίωση", τόνισε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αχαντί.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως δεν έχει ενημερωθεί για την απελευθέρωση.

Και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως "προσπαθεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία".

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: