Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2010

ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, για να μην κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ στην Κερατέα, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για να σταματήσουν οι αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ζητούν ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, ο δήμαρχος Κερατέας και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού τόνισε ότι το έργο δεν πρέπει να ξεκινήσει, καθώς η δημοπράτηση του αφορούσε ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ, ενώ ο χώρος έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός.

Από την πλευρά του, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής δήλωσε ότι από το 2003 οι δήμοι της περιοχής είχαν προτείνει να διαχειρίζονται από μόνοι τους τα απορρίμματα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από την τότε υπουργό Βάσω Παπανδρέου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει τις τελευταίες 9 ημέρες σε 21 συλλήψεις κατοίκων, εκ των οποίων οι 15 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας Αττικής (Βρεττό, Χριστοφιλοπούλου και Ασπραδάκη) να πάρουν θέση για το θέμα.

ΠΡΕΖΑ TV
20-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: