Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2010

"ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ" ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 Την αντίθεση των φαρμακοποιών της Αρκαδίας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για το λεγόμενο ''άνοιγμα'' του επαγγέλματός τους- ενώ περιμένουν με ενδιαφέρον να δουν το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον υπουργό Υγείας- εξέφρασε με δηλώσεις της στο Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας, Βασιλική Φράγκου.

    ''Το επάγγελμά μας είναι ουσιαστικό ανοικτό. Έχουμε στην χώρα μας ένα φαρμακείο ανά 830 κατοίκους, όταν στην Ευρώπη ένα φαρμακείο αντιστοιχεί σε 5.000 κατοίκους. Υπάρχουν πολλά φαρμακεία. Σκεφτείτε ότι στην Τρίπολη τα δύο τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει έξι νέα φαρμακεία και άμεσα ανοίγει άλλο ένα. Ξέρετε υπάρχουν αποφάσεις που αφορούν χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια, για να ανοίξει ένα φαρμακείο και ο νόμος του 2006 προβλέπει ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους'' ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Συμπληρώνοντας ότι ''το φάρμακο δεν είναι καταναλωτικό αλλά κοινωνικό αγαθό. Είμαστε επιστήμονες, δεν μπορούν να μπουν φαρμακεία στα υπερκαταστήματα, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό''.

    Η κα Φράγκου πρόσθεσε ότι αποτελεί κόκκινη γραμμή το ιδιοκτησιακό. ''Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε'' είπε και τόνισε πως γι' αυτό μπορούν να φτάσουν και σε απεργία διαρκείας, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι, ''θέλουμε σταθερή λιανική τιμή και κουβεντιάζουμε ακόμα και επιστροφή χρημάτων στα ταμεία σε ένα ποσοστό, αν τα ασφαλιστικά ταμεία μας πληρώνουν μέσα σε χρονικό διάστημα 30 ημερών''.

ΠΡΕΖΑ TV
29-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: