Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2010

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΙΩΤΕΣ

Το κόστος και η ποιότητα του νερού είναι τα δύο σημεία στα οποία επικεντρώνονται τα περισσότερα παράπονα των καταναλωτών για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη ΔΕΥΑΜΒ.
Τα παραπάνω σημειώνονται στην ετήσια ανασκόπηση του συστήματος παρεχόμενων υπηρεσιών της Διαδημοτικής Επιχείρησης που προηγήθηκε της επιθεώρησης που έγινε από το Φορέα Πιστοποίησης TUV AUSTRIA HELLAS, η οποία στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα η Διαδημοτική Επιχείρηση να αποκτήσει για τρία χρόνια το πιστοποιητικό ISO 9001 : 2008 με πεδίο εφαρμογής την κατασκευή, τη συντήρηση, τη λειτουργία, τη διοίκηση και τη εκμετάλλευση των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων στην περιοχή Μείζονος Βόλου.
Το θέμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ποιότητας Δημήτρης Οικονομίδης που ζήτησε την έγκριση της ετήσιας ανασκόπησης του συστήματος ISO δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το θέμα της ποιότητας του νερού, παρά το γεγονός -όπως τόνισε- ότι το α΄ εξάμηνο του 2010 δεν υπήρξε καμία υπέρβαση σε καμία από τις παραμετρικές τιμές της ποιότητας νερού, ακόμη και στα χλωριόντα που επί χρόνια υπήρχαν υπερβάσεις κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ΔΕΥΑΜΒ μία μόνο ημέρα είχαμε υπέρβαση στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας των λυμάτων του βιολογικού ως προς τις παραμετρικές τιμές του COD. Προκύπτει, πρόσθεσε ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ, μεγάλο πρόβλημα ενημέρωσης των πελατών της ως προς το έργο της Επιχείρησης, πράγμα το οποίο δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις, όπως αυτές εκφράζονται στα ερωτηματολόγια και τα δημοσιεύματα του Τύπου. Επίσης ένα άλλο θέμα το οποίο θίγουν οι καταναλωτές είναι το ζήτημα της προσβασιμότητας στις υπηρεσίες, ενώ δεν δίνονται, όπως πρόσθεσε, γραπτές απαντήσεις σε αιτήματα πελατών και ο χρόνος απόκρισης σε γραπτά παράπονα είναι μεγάλος. Ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ είπε επίσης ότι η ποσότητα του καταναλισκόμενου νερού σε σχέση με την ποσότητα του παραγόμενου νερού είναι 75% έναντι 65% που ήταν ο αρχικός στόχος. Επίσης είπε ότι ο μέσος χρόνος εγκατάστασης ενός νέου υδρομέτρου είναι 11,4 μέρες.
Με βάση όλα τα παραπάνω η υπηρεσία σαν στόχοι - ενέργειες προτείνονται τα παρακάτω:
1. Την έκδοση ενημερωτικού δελτίου της ΔΕΥΑΜΒ προς τους καταναλωτές δύο φορές το χρόνο που να διανέμεται με το λογαριασμό. Επίσης προτείνεται να διερευνηθεί η έκδοση και διανομή σε τακτική βάση με τη μορφή του Newsletter δελτίων Τύπου προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης
2. Η υποχρεωτική εφαρμογή γραπτών απαντήσεων σε ορισμένα αιτήματα καταναλωτών (π.χ. αιτήσεις για νέα δίκτυα)
3. Ενίσχυση του τμήματος κατανάλωσης με προσωπικό
4. Η διερεύνηση δυνατότητας πληρωμής λογαριασμών σε περισσότερα σημεία και με περισσότερους τρόπους
5. Σε διάφορες κατηγορίες να διερευνηθεί η δυνατότητα γραπτής ενημέρωσης.

taxydromos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: