Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το νομοσχέδιο υιοθετεί πολλές από τις πολύ παραγωγικές τοποθετήσεις του κινηματογραφικού χώρο, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτισμούκαι Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.
«Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο ότι σε μια εποχή πολύ κρίσιμη για τον τόπο, η πολιτική και οι πολιτικές επιλογές που έχουμε μπροστά μας κινητοποιούν την συμμετοχή του κόσμου», είπε ο κ. Γερουλάνος παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο στη αρμόδια Επιτροπή και στη συνέχεια ανέπτυξε τους στόχους του «αύξηση κονδυλίων για τον κινηματογράφο, πλουραλισμός της χρηματοδότησης, τέλος στην γραφειοκρατία που οδήγησε στην σπατάλη,
αδιαφάνεια και την διαφθορά στον χώρο».
Μάλιστα ο κ. Γερουλάνος πρόσθεσε πως «έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο και αρκετή αφότου ψηφιστεί για την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης».Ακόμη, αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ταινίας , αλλά και στην ενίσχυση των θερινών κινηματογράφων από τον ειδικό φόρο.
Για το θέμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, η οποία δεν εντάσσεται στο παρόν νομοσχέδιο, ο υπουργός Πολιτισμού τέθηκε υπέρ της αναζήτησης της καλύτερης δυνατής λύσης μιας και πρόκειται για την ιστορία «ενός ιστορικού οργανισμού, με τεράστια προσφορά στον κινηματογράφο και τον τόπο».
Τέλος, αναφορικά με την εκπαίδευση, ο κ. Γερουλάνος είπε πως το υπουργείο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των ανώτερων σχολών κινηματογράφου.

http://news.youropia.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: