Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ!!!

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης να ενταχθεί στο μέτρο της περαίωσης για την οφειλή των 7 εκατομμυρίων ευρώ προς τη Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Με έγγραφό της προς το Δήμο η Θ΄ΔΟΥ σημειώνει πως επικοινώνησε με την κεντρική υπηρεσία και η απάντηση στο αίτημα του Δήμου είναι αρνητική διότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και η περαίωση αφορά μόνο τους επιτηδευματίες.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος με συνέντευξη Τύπου κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «παρανόμως» απέκλεισε το Δήμο από την περαίωση, λέγοντας πως ο πολιτικός σχεδιασμός της είναι να εμφανίζει το Δήμο ως χρεωμένο.

Οκ. Παπαγεωργόπουλος έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, την οποία κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και επισημαίνει ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Δήμος αντιμετωπίστηκε ως επιτηδευματίας από τη Θ΄ΔΟΥ και του επιβλήθηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ σε φορολογικούς ελέγχους.

Διαμαρτύρεται ότι άλλοτε ο Δήμος αντιμετωπίζεται ως επιτηδευματίας και άλλοτε ως ΝΠΔΔ, τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την ένταξη στην περαίωση και αφού ο Δήμος δεν είναι επιτηδευματίας, τότε να διαγράψει το υπουργείο Οικονομικών τα φορολογικά πρόστιμα ως μη σύννομα.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα για το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας για την υπεξαίρεση στο Δήμο ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος που η υπόθεση οδεύει προς το ακροατήριο.

Για την ευθύνη πλημμελούς ελέγχου που αποδίδεται στον ίδιο, είπε ότι δεν έχει δει το πόρισμα. Όταν το δει θα το μελετήσει και θα απαντήσει.

Γενικότερα για τα στελέχη της διοίκησης στα οποία αποδίδονται ευθύνες παρατήρησε:

«Είναι αδιανόητο εκλεκτά στελέχη της κοινωνίας μας, άνθρωποι που διέθεσαν και διαθέτουν τον εαυτό τους για την πρόοδο της πόλης μας να λοιδορούνται και να ταλαιπωρούνται και αυτοί και οι οικογένειές τους, επειδή ένας αποδεδειγμένος καταχραστής, που έχει ήδη παραδεχθεί τις πράξεις του, για λόγους εκδίκησης ή διότι πιστεύει ότι σύμφωνα με τελευταία νομοθεσία θα επιτύχει μείωση της ποινής του, θέλει να ταλαιπωρήσει αυτούς που τον απεκάλυψαν».

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2010

1 σχόλιο:

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε...

Β.Παπαγεωργόπουλος: Ήρθε η ώρα μετά 3 χρόνια λασπολογίας η αλήθεια να λάμψει
Video http://www.youtube.com/watch?v=euK2m5ONQRo
Β.Παπαγεωργόπουλος: “Δεν μπορεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης άλλοτε να αντιμετωπίζεται παρανόμως ως «επιτηδευματίας» για να του βάλουνε πρόστιμα και προσαυξήσεις και άλλοτε ως ΝΠΔΔ για να μην τον συμπεριλάβουν στην «ΠΕΡΑΙΩΣΗ» για να μην ξοφλήσει τις όποιες υποχρεώσεις του. “
Μετά από αυτές τις εξελίξεις στο θέμα της «ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ» έστειλα μια επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Γ.Α.Παπανδρέου.
Video http://www.youtube.com/watch?v=xhEkKiXKEVU