Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Για πρώτη φορά στο πεντάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο επιβραδύνθηκε η βιομηχανική παραγωγή στη Κίνα, καθώς η κυβέρνηση έσφιξε την νομισματική της πολιτική επιδιώκοντας στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ο δείκτης αγοράς προμηθειών των μάνατζερ που δημοσίευσε σήμερα η HSBC Holdings Plc και η Markit Economics υποχώρησε σε 54,4 από 55,3 τον Νοέμβριο. Τα στοιχεία είναι εποχιακά διορθωμένα και οποιαδήποτε ένδειξη πάνω από 50 μονάδες ισοδυναμεί με επέκταση παραγωγής.

Εκτιμάται, πάντως, πως η αύξηση των εταιρικών κερδών και η επέκταση επιχειρήσεων όπως η Aluminum Corp of China Ltd. και η Volkswagen AG μπορεί να συντηρήσουν την βιομηχανική επέκταση ακόμη και εάν η κυβέρνηση περιορίσει τον δανεισμό και τη πιστωτική επέκταση.

Η Morgan Stanley και η JPMorgan Chase & Co. προβλέπουν πως τα επιτόκια θα αυξηθούν τουλάχιστον δύο φορές στο α' εξάμηνο του 2011 μετά την αύξηση που έγινε τα Χριστούγεννα και η οποία ήταν η δεύτερη μετά την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Τα κέρδη των βιομηχανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν 49% τους πρώτους 11 μήνες του 2010 φθάνοντας τα 585 δισ.δολ. σύμφωνα με επίσημη κυβερνητική έκθεση.

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: