Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΑΥΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ρεβεγιόν στο... Σύνταγμα στη 1 το μεσημέρι κάνουν αύριο οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου. Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΑ) διοργανώνουν νέα 3ωρη στάση εργασίας 12 με 3 μ.μ. διαμαρτυρόμενοι για τον νέο προϋπολογισμό που αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας στη Βουλή.

Ταυτόχρονα με τη συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στις 2 μ.μ. στην Ομόνοια. Ωστόσο, η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ τηρεί αποστάσεις από τα εορταστικά... συλλαλητήρια και καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε εργασιακό χώρο «να προετοιμαστούν καλύτερα για τις απεργίες του Γενάρη». Στην Ομόνοια δε, καλεί μόνο τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, στους δήμους και τους συνταξιούχους.

Η νέα κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια των καθημερινών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς λίγο πριν από τις εορτές, κάτι που προκαλεί ατελείωτα μποτιλιαρίσματα στην Αθήνα. Παράλληλα, οι καταναλωτές, φοβισμένοι από το απροσδιόριστο των εξελίξεων και με μειωμένο εισόδημα, περιορίζουν τα έξοδα ή στρέφονται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της περιφέρειας. Ετσι, οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες ενοχοποιούν τις συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις και καλούν τα συνδικάτα να τις αναστείλουν (βλέπε ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες).

«Ας καταλάβουν επιτέλους ότι πάνω από τις πολιτικές τους βρίσκονται άνθρωποι», τονίζει το ΕΚΑ, υποστηρίζοντας ότι ο «προϋπολογισμός υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και δεν δίνει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».
Μγς

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: