Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

ΜΕΙΩΣΗ ΠΟΙΝΗΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΗ.ΒΡΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ…

Οι καταδίκες των δύο πρώην δικαστών, του Ευάγγελου Καλούση και της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, έκλεισαν τη δευτεροβάθμια δίκη σκέλους της υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η απόφαση μειώνει σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην πρωτοδίκες. Στον Ευάγγελο Καλούση επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών από τα 20 έτη και 2 μήνες της πρωτόδικης απόφασης και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια επιβλήθηκε 7ετής κάθειρξη, από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης αφορούσε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατάχρησης εξουσίας κ.ά., που σχετίζονται με χρηματισμό των δύο δικαστών που χειρίζονταν ως ανακριτές ποινικές υποθέσεις του επιχειρηματία Σωτήρη Κρητικού, προκειμένου να έχουν αυτές ευνοϊκή κατάληξη. Ο επιχειρηματίας κρίθηκε χθες αθώος από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο κατηγορούμενοι δικαστικοί λειτουργοί έκαναν κρουαζιέρα με σκάφος του επιχειρηματία, ενώ η Μπουρμπούλια φέρεται να πήρε το 2001 μέσω του Καλούση μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην προφυλακίσει τον κ. Κρητικό σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του. Το ποσό αυτό φέρεται να το διέθεσε για αγορά μετοχών με τη βοήθεια του πρώην συζύγου της.

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εκτός από τον κ. Κρητικό, απαλλάχθηκαν από τις ποινές φυλάκισης διάρκειας από 2 έως 6 έτη που τους είχαν επιβληθεί σε πρώτο βαθμό, ο δικηγόρος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πρώην σύζυγος της Κ. Μπουρμπούλια κ. Θ. Αμοργιανός και ο επιχειρηματίας κ. Α. Γεωργίου. Ο επιχειρηματίας κ. Ευστρ. Βαλυράκης καταδικάστηκε σε 18μηνη ποινή φυλάκισης για πλημμεληματικές πράξεις.

ΠΡΕΖΑ TV
1-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δικοί τους άνθρωποι είναι, σιγά μην τους αφήνανε.
Άιντε και αποφυλάκιση σε μερικούς μήνες βρε!
όταν με το καλό γίνει της πουτάνας όμως και αρχίζουν να πετάνε τα ελικόπτερα, να δούμε τι θα πάθουν όλοι αυτοί οι αδέκαστοι μούλοι που δε θα χωρέσουν στα ελικόπτερα.