Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Εξελίξεις αναμένονται στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς χθες το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε προσκλήσεις στις Ενώσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ για συναντήσεις τη Δευτέρα 13/12, ώστε να συζητηθεί το θέμα της υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα περιλαμβάνουν, ως βασικά αιτήματα, όχι μαζικές απολύσεις και όχι περικοπές μισθών.

Να σημειωθεί ότι προχθές, έπειτα από την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει να κηρύξει 24ωρη απεργία στις 15/12 και 48ωρη στις 17 και 18 του μηνός ζητώντας: άμεση υπογραφή ΣΣΕ και δέσμευση αποφυγής κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμησή τους, ακύρωση ατομικών «συμφωνητικών» στον Ομιλο Σκάι, προστασία θέσεων εργασίας, σταμάτημα μαζικών απολύσεων κ.ά.

Ετσι, τη Δευτέρα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα έχει συναντήσεις με τις Ενώσεις: Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) στις 10.00 το πρωί, Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) στις 12.00, Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) στις 14.00 και με την ΕΡΤ στις 16.00. Αμέσως μετά θα συγκληθεί το Διασωματειακό στο χώρο των ΜΜΕ ώστε ανάλογα με τις εξελίξεις να υπάρξουν και σχετικές αποφάσεις.

Η εκδότρια της «Ελευθεροτυπίας» Μάνια Τεγοπούλου, που εδώ και μήνες έχει διαχωρίσει τη θέση της από τους άλλους εκδότες, απομακρυνόμενη και από την ΕΙΗΕΑ, έχει ενημερώσει επισήμως τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολο για την πρόθεσή της να υπογράψει τη ΣΣΕ.

Ο εκδότης της «Real News» Νίκος Χατζηνικολάου έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις συμφωνώντας ουσιαστικά και στη συνέχιση των ΣΣΕ ως έχουν. Σε παρόμοιο πλαίσιο κινείται και ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης, αλλά και οι εκδότες του «Ελεύθερου Τύπου» Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής. Ολοι βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλονται θα είναι στοχευμένες σε αυτούς που είτε δεν υπογράφουν ΣΣΕ είτε προχωρούν ή σχεδιάζουν απολύσεις και όχι σε όλους ανεξαιρέτως.

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: