Δευτέρα, Δεκεμβρίου 27, 2010

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!!

Ενα νέο «φόρουμ», με σημείο αναφοράς την αλληλεγγύη και με πολιτικά χαρακτηριστικά στην εποχή του μνημονίου, συζητά η Κουμουνδούρου εν όψει της πιο δύσκολης χρονιάς -μεταπολιτευτικά-, έχοντας ωστόσο μπροστά της και το δισεπίλυτο πρόβλημα της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ συζήτησε πρόσφατα προτάσεις για τη συγκρότηση ενός «δικτύου» αλληλεγγύης, αναθέτοντας σε μια ομάδα στελεχών του κόμματος (Δ. Στρατούλη, Αλ. Καλύβη, Χρ. Παπαδόπουλο, Τ. Κορωνάκη και Αν. Καρίτζη) να διαμορφώσουν το πλαίσιο των πρωτοβουλιών και δράσεων. Κοινή συνισταμένη όλων των ιδεών και πρωτοβουλιών είναι να υπάρξει μια «ομπρέλα», η οποία θα συνενώνει από πολιτικούς οργανισμούς και φορείς μέχρι και κινηματικές δράσεις.

Την ίδια, ωστόσο, χρονική στιγμή η Κουμουνδούρου βρίσκεται ενώπιον και δύσκολων αποφάσεων που αφορούν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του κόμματος για τον ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή» επεσήμανε ότι «υπάρχει ένα άρωμα ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρέπει να το καταστρέψουμε», εκφράζοντας ωστόσο την απαισιοδοξία του για το σχήμα, καθώς εμμέσως αναγνώρισε τις μεγάλες δυσκολίες για να συνεχιστεί το εγχείρημα.

Εθεσε δύο ζητήματα: πρώτον, να μην υπάρχουν σε ένα συμμαχικό σχήμα ανταγωνιστικές συμμαχίες και, δεύτερον, να μην υπάρχει αμφισβήτηση της ηγεσίας.

Π. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
27-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: