Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Με σχετική ικανοποίηση από πλευράς του εργατικού κέντρου και των συνδικαλιστικών σωματείων του Ρεθύμνου, λόγω της συμμετοχής του κόσμου πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για την κρίση που επικρατεί στην κοινωνία, τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα εργασιακά και τους μισθούς και την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου και της τρόικας. Πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις, μια στο Εργατικό Κέντρο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του νομού και μια έξω από το Δημαρχείο από πλευράς του ΠΑΜΕ.

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στείλουν το μήνυμα ότι δεν θα πληρώσουν εκείνοι την κρίση που άλλοι δημιούργησαν, απηύθυναν στις ομιλίες τους οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών σωματείων. "Ήρθε η εποχή να βρεθεί ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε πολίτης δίπλα στον άλλο, χωρίς κομματικές ταμπέλες μιας και η διεκδίκησή δεν έχει χρώμα", ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Νικολιδάκης.

    "Οι εργαζόμενοι στέλνουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος της κρίσης που δημιούργησαν κράτος και κεφάλαιο, δεν αντέχουν άλλο τη μείωση των εισοδημάτων, δε θα επιτρέψουν την κατάργηση της κοινωνικής τους ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση και τη συγχώνευση των οργανισμών και των ΔΕΚΟ που έρχεται με το μνημόνιο 2 και αγωνίζονται να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας", επισήμανε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου της ΑΔΕΔΥ Αντώνης Σταυρουλάκης.

    Από την πλευρά τους οι συνταξιούχοι, δήλωσαν και αυτοί παρόντες διότι όπως ανέφερε ο Λευτέρης Κοτσαρίδης, πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου: "δεν αντέχουμε μείωση στις συντάξεις μας, υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη μιας και τα περιθώρια μας σχετικά με τα πρόσθετα οικονομικά βάρη είναι μηδαμινά. Οι συνταξιούχοι όλο και κάποιο πρόβλημα υγείας έχουν. Μας φορτώνουν, αλλά οι συνταξιούχοι δεν αντέχουμε άλλο”.

    Οι γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου στο Ρέθυμνου επισήμαναν με ανακοίνωση τους ότι ζητούν από το Υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ την: 'Αμεση ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, (ΠΔ197/2008) με ταυτόχρονη κατάργηση των "αποικιοκρατικού τύπου" συμβάσεων έργου. Την άμεση υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για πρόσληψη 1400 γιατρών-οδοντιάτρων, προκειμένου να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες της περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Καθώς επίσης και την αναβάθμιση της περίθαλψης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , η οποία υποβαθμίζεται λόγω του μικρού προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης των ασθενών, της επιμήκυνσης της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού και της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων στην παροχή της περίθαλψής τους. Οι δύο συγκεντρώσεις και πορείες στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη τάξη και περιφρούρηση για τυχόν επεισόδια.

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: