Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2010

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρουντέρλε, απέρριψε σήμερα τις νέες γαλλικές εκκλήσεις προς τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης να συντονίσουν στενότερα την οικονομική τους πολιτική. "Μία οικονομική διακυβέρνηση για την Ευρώπη δεν είναι το σωστό σχέδιο. Όποιος σκέφτεται στη κατεύθυνση μιας ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης, εργάζεται σε λάθος μέρος" δήλωσε ο Μπρουντέρλε.

Πρόκειται για άμεση απάντησε σε χθεσινή σχετική δήλωση-πρόταση της Γαλλίδας υπουργού οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ σε γερμανική εφημερίδα, όπου ο στενότερος συντονισμός είχε εστιασθεί στους προϋπολογισμούς και τους φορολογικούς συντελεστές. Όπως, δε, χαρακτηριστικά τόνισε η Λαγκάρντ, η κρίση χρεών της Ευρωζώνης έδειξε πως χρειάζεται παρακολούθηση της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών και όχι μόνο των προϋπολογισμών.

Όμως, ο Μπρουντέρλε απέρριψε την ιδέα. "Τη στιγμή αυτή χρειάζεται να βρούμε έναν βιώσιμο προστατευτικό μηχανισμό για το κοινό νόμισμα. Ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο έχει νόημα μόνον ως εργαλείο πειθαρχίας, δεν πρέπει να ανοίξει το δρόμο σε μία ένωση μεταβιβαστικών πληρωμών" δήλωσε.

ΠΡΕΖΑ TV
23-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: