Τετάρτη, Δεκεμβρίου 22, 2010

ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΙΜΟ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ.ΣΤ’ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ

Συνοδευόμενος από  δύο αντιδημάρχους του, ο κ. Μπουτάρης  έφθασε στη γύρω στις 11.30  το πρωί. «Ηρθα σαν καλός γείτονας να πω μια καλημέρα», είπε ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης που όντως κατοικεί πολύ κοντά στην Μητρόπολη της πόλης.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, η οποία έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της Μητρόπολης, διήρκεσε περίπου περίπου μία ώρα και διεξήχθη, λένε οι πληροφορίες, σε καλό κλίμα.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Ανθιμος δεν θα παραστεί στην αυριανή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, σεβόμενος την επιθυμία του νέου δημάρχου να μην ορκιστεί θρησκευτικά.
Χωρίς Ανθιμο η ορκωμοσία Μπουτάρη

Θα ευλογήσει τη βασιλόπιτα


Στο  δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης θα παρευρίσκεται πάντως  ο Πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης προκειμένου να τελέσει τη σχετική διαδικασία για όσους δημοτικούς συμβούλους  θέλουν να ορκιστούν θρησκευτικά.

Σε μια κίνηση καλής θέλησης πάντως, ο κ. Μπουτάρης κάλεσε τον μητροπολίτη Ανθιμο να ευλογήσει την βασιλόπιτα στη εκδήλωση της πρωτοχρονιάς «όπου το πρώτο κομμάτι είναι του Χριστού», πρόσκληση την οποία ο κ. Ανθιμος ασμένως απεδέχθη.

Ο πάγος έλιωσε
Χωρίς Ανθιμο η ορκωμοσία Μπουτάρη

«Δεν μας διαιρεί τίποτα όλα μας ενώνουν. Ελιωσε ο πάγος δεν συζητήσαμε για το παρελθόν» είπε ο κ. Ανθιμος αναφερόμενος  στην πρόσφατη, μεταξύ τους σύγκρουση.

Και ο κ. Μπουτάρης πάντως  (ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «Μουτζαχεντίν» τον Ανθιμο για να εισπράξει από τον τελευταίο μέσα στη Μητρόπολη την απειλή «εάν δεν μετανοήσεις Δημαρχία δεν βλέπεις») δεν επέδειξε καμία διάθεση για περαιτέρω συνέχιση της κόντρας.

«Ούτε μετανιώνω, ούτε ξεμετανιώνω», είπε και συμπλήρωσε: «στόχος είναι Πολιτεία και Εκκλησία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο προστασίας ατόμων που έχουν ανάγκη».

ΠΡΕΖΑ TV
22-12-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ston kolosou

elena είπε...

Ο κρασακιας είναι απαράδεκτος άθεος και αριστερός καπιταλιστής!!
Μοίρασε τα λεφτά σου με τον κοσμάκη σύντροφε!!!
Στα λόγια όλοι είστε πρώτοι!!!
Σκουλαρικάκια!!!

Δεξιός Ψάλτης είπε...

Ο νόμος περί μη θρησκευτικής ορκομωσίας είναι λάθος και θα αλλάξει.