Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ!‏

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος και το ΥΕΘΑ αποκάλυψαν ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου κυβέρνησης-εργοδοτών-ΔΝΤ-Ε.Ε.

Με μια τραγική τους απόφαση και με μια ιλαροτραγική δικαιολόγηση αποκαλύπτουν ότι το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, έφεδροι-μόνιμοι και πολίτες θεωρούνται Αναλώσιμοι, πως η υγεία, η σωματική ακεραιότητα και η ζωή τους δεν έχει καμιά σημασία για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Πρώτα έκοψαν το γάλα (!!!), στους εργάτες του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες και μετά ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε ότι «δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια»!!!

Ο ΥΕΘΑ, με την παρρησία που τον διακρίνει, κρύφτηκε πίσω από γραφειοκρατικές «δυσκολίες» που όφειλε να είχε αντιμετωπίσει εδώ και καιρό: «Είναι γεγονός ότι η χορήγηση γάλακτος ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί μείζον εφοδιαστικό ζήτημα στον τομέα της τροφοδοσίας που κατ' επανάληψη έχει απασχολήσει την υπηρεσία, καθόσον αφορά χορήγηση αυτού στο προσωπικό που εκτελεί τις προβλεπόμενες στον Γενικό Κανονισμό Τροφοδοσίας Ε.Δ. ανθυγιεινές εργασίες, πλην όμως τουλάχιστον έως και σήμερα δεν προέκυψαν ρεαλιστικές λύσεις, αλλά μόνο κατά περίπτωση διευθετήσεις. Ως πηγή χρηματοδότησης της υπόψη προμήθειας για γάλα ανθυγιεινής εργασίας είναι ο ΚΑΕ 1411, Π/Υ ΓΕΝ, ο οποίος μετά και τις μέχρι σήμερα μειώσεις για το τρέχον έτος, αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των υφισταμένων απαιτήσεων, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στην κατά προτεραιότητα κάλυψη αυτών, αρχής γενομένης από την τροφοδοσία των Πολεμικών Πλοίων και Ναυτικών Υπηρεσιών και την αναληφθείσα (μέσω τρέχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας) υποχρέωση χορήγησης γάλακτος στο Πολιτικό Προσωπικό ΣΕΙΔ.

Για να ξέρουμε γιατί μεγέθη μιλάμε, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ετήσιο εκτιμώμενο κόστος για προμήθεια γάλακτος Στρατιωτικού και Μόνιμου Πολιτικού Προσωπικού ανέρχεται σε περίπου2.000.000 Ευρώ, ενώ το αντίστοιχο κόστος για την κάλυψη ανειλημμένων συμβατικών υποχρεώσεων προς το Προσωπικό ΣΕΙΔ ανέρχεται σε 180.000 Ευρώ. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο την προπαγάνδα περί δεινής οικονομικής κατάστασης και του Μνημονίου για να δικαιολογήσει την «προσωρινή αναστολή χορηγίας γάλακτος ανθυγιεινής εργασίας για το Στρατιωτικό και Μόνιμο Πολιτικό Προσωπικό (ΜΠΥ), λόγω έλλειψης σχετικών πιστώσεων».

Από την άλλη μεριά, βεβαίως, στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και στον Ευ.Βενιζέλο, η δεινή οικονομική θέση της χώρας δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στη διατήρηση χιλιάδων μελών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε 15 χώρες στο πλαίσιο επεμβατικών και κατοχικών επιχειρήσεων των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΟΗΕ, ετήσιου κόστους 500 εκατ. ευρώ.

Ο Ευ.Βενιζέλος κόβει το γάλα στους εργαζόμενους στο Ναύσταθμο, τους μισθούς και τα ασφαλιστικά δικαιώματα στους μόνιμους, μεταφέρει το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στους φαντάρους,αλλά στέλνει φρεγάτες να φυλάνε τα πλοία των εφοπλιστών, παρακαλά το ΝΑΤΟ να αυξηθεί η ελληνική στρατιωτική παρουσία στο Κόσσοβο, δηλώνει παρόν στην Αντιπυραυλική Ασπίδα του ΝΑΤΟ και ότι θα συμμετέχει σε αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Σομαλία, στέλνει επιπλέον μισθοφόρους στο Αφγανιστάν και προχωρά σε αναβαθμισμένη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, εκτοξεύοντας το κόστος των αλλεπάλληλων ελληνοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Για όλα αυτά έχει πιστώσεις ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Για το γάλα των εργαζόμενων δεν έχει!

Να θυμίσουμε μήπως στον Ευ.Βενιζέλο το τεράστιο σκάνδαλο με το Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, όπου τις μίζες του «παλιού» ΠΑΣΟΚ διαδέχτηκε η «κάθαρση» του Γ.Παπανδρέου-Ευ.Βενιζέλου που χάρισε πρόστιμα από φορολογικές παραβάσεις και τεράστιες εκτάσεις γης που οι Γερμανοί πρώην ιδιοκτήτες θα μοσχοπουλήσουν στην COSCO, αγόρασε ακόμη περισσότερα υποβρύχια και κλείνει το μάτι στους Γερμανούς και Άραβες για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις νέες παραγγελίες για φρεγάτες αξίας 6 δις ευρώ;

Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια κάνουν την νύχτα μέρα, και τώρα μιλούν για το υπέροχο υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, που το ελληνικό κράτος αγόρασε 500 εκατ. ευρώ και η Πολωνία προτείνει να το αγοράσει για 220 εκατ. ευρώ!

Να θυμίσουμε στον Ευ.Βενιζέλο τις πιστώσεις που υπάρχουν αλλά διατίθενται μόνο για τους πολεμικούς εξοπλισμούς, που ως κοράκια ορέγονται ευρωπαϊκές-αμερικανικές-ρωσικές-ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες και έμποροι;

Να του θυμίσουμε επομένως το δημοσίευμα από την κομμένη στήλη της Κ.Ελευθεροτυπίας,ΦΑΝΤΑΡΕ ΠΟΥ ΠΑΣ, ενός αξιόλογου και φιλότιμου δημοσιογράφου:

"Να που τελικά «λεφτά υπάρχουν»!

Μετά τις υπογραφές στη σύμβαση για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar και την ThyssenKrupp Marine Systems, το ελληνικό Δημόσιο καλείται να περάσει από το ταμείο. Το νέο υπόλοιπο για 6 υποβρύχια τύπου «214» ανέρχεται σε 1,321 δισ. ευρώ, καταβλητέο σε δόσεις, μέχρι το 2018. Ειδικά φέτος, θα δοθούν 300 εκατ. ευρώ! Κι όμως, ο Ευ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι δεν θα δίνουμε πάνω από 200 εκατ. το χρόνο. Αλλά όπως και στα καύσιμα, τα «πλαφόν» αναιρούνται υπό την πίεση της αγοράς. Έτσι θα πάρουν όσα ζητούσαν οι Γερμανοί, με τη σύμφωνη γνώμη του Γ. Παπακωνσταντίνου και παρά την «τρύπα» στα φετινά έσοδα. Έπεται και συνέχεια στο λογαριασμό: 200 εκατ. το 2011, 171 εκατ. το 2012, από 150 εκατ. την τριετία 2013-2015, 100 εκατ. το 2016 και από 50 εκατ. τα έτη 2017 και 2018. Προσθέστε ακόμη 117 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά, που συνοδεύουν το εκσυγχρονισμένο υποβρύχιο «209». Σύνολο 3,47 δισ. ευρώ (έχουμε ήδη δώσει πάνω από 2 δισ.), αλλά δεν τελειώσαμε. Εκκρεμεί η προμήθεια τορπιλών, που θα τα εξοπλίζει, ενώ απουσιάζει -προς το παρόν- κάποια άλλη σύμβαση υποστήριξης για τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά τους. Βεβαίως, κατά τη μαθηματική προσέγγιση του Ευ. Βενιζέλου, πρόκειται για «ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση που υπολογίζεται στα 175 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αμυντικό αλλά και αναπτυξιακό όφελος»".

Βλέπεις η άγρια επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις, πάει χέρι χέρι με την ακροδεξιά και τους εκδότες-καναλάρχες, τη λογοκρισία και την εξίσου βάρβαρη καταστολή κάθε αμφισβήτησης και λαϊκής ελευθερίας, καθώς προσπαθούν να εξαφανίσουν κάθε εστία ελεύθερης και αντικειμενικής πληροφόρησης-ενημέρωσης, την ελπίδα σε ένα διαφορετικό και κοινωνικά απελευθερωμένο αύριο.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τον πούτσο καβάλα Μπένυ...
τέτοιες μαλακίες λέτε και κάνετε και στο τέλος ακόμα και οι πιλότοι των ελικοπτέρων που θα σας σώζανε θα σας φτύνουν...