Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις. Υποσχέθηκε ότι οι πελατειακές σχέσεις και οι ρουσφετολογικές πρακτικές για την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και διαφόρων οργανισμών του δημοσίου ανήκει στο παρελθόν.

Δυστυχώς όμως στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών φαίνεται ότι δεν άλλαξε τίποτα, εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις προηγούμενες καταδικασμένες πολιτικές. Συγκεκριμένα με εισήγηση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του κύριου Κωνσταντίνου Μακρόπουλου, αφού προηγήθηκαν προφορικές συναντήσεις και "προσωπικές εκτιμήσεις" του κύριου Διευθυντή, το ΔΣ κατά πλειοψηφία στις 13/5/2010 (πρακτικό 1041) αποφάσισε την αλλαγή των παρακάτω εργασιακών σχέσεων στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά τρόπο αυθαίρετο και αναξιοκρατικό.

Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν πέντε (5) νέοι επιστήμονες υπάλληλοι (3 ΠΕ και 2 ΤΕ) χωρίς ΑΣΕΠ, ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 6 παλιών υπαλλήλων (3 ΠΕ και 3 ΤΕ) και απολύθηκαν αυθαίρετα χωρίς αιτιολογία (δεν ανανεώθηκαν) οι συμβάσεις επτά (7) παλαιών παρά το γεγονός ότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , πάνω από τρία (3) χρόνια.

Μέρος της καταγγελίας στο τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής απο τον κ. Παντούλα (ΠΑΒ: 3846/6.7.2010)

Όμως σύμφωνα με την απάντηση της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου (ΠΑΒ: 3846/6.7.2010) , η επιλογή των συμβασιούχων που προσλαμβάνονται στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, άπτετο της διακριτικής ευχέρειας του κ. Κωνσταντίνου Μακρόπουλου , διευθυντή του Γ.Ι.
Δηλαδή εν έτη 2010 , την στιγμή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει χιλιάδες οικογένειες , το υπουργείο δίνει την δυνατότητα σε έναν κύριο να καθορίζει, κατα το δοκούν ή σύμφωνα με τις προσωπικές του συμπάθειες και πάντα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, τις ζωές νέων ανθρώπων.
Τελικά κυρία Διαμαντοπούλου οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν??
****Ο κύριος Ραγκούσης δεν τα βλέπει αυτά?
Να τονίσω επίσης οτι οι προσλήψεις έγιναν για να καλυφθούν οι 24ωρες βάρδιες στο Γ.Ι. , λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού, αλλα στην πράξη δεν εφαρμόζεται. Το επιστημονικό τεχνικό προσωπικό του Γ.Ι. δεν κάνει νυχτερινές βάρδιες , μιας και το μόνιμο προσωπικό αριθμεί 6 μόνιμους τεχνικούς, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να χρησιμοποιούνται για οποιαδήποτε άλλη εργασία ακόμη και για εκτός έδρας ταξίδια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To ΠΑΣΟΚ γνωρίζει απο ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ???
Ποιό ΑΣΕΠ ??????
Το ΑΣΕΠ ανακοινώνει αποτελέσματα....σύμφωνα με την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ του ΠΑΣΟΚ....επομένως γιατί να το ενοχλήσουν ??????