Τρίτη, Δεκεμβρίου 07, 2010

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ ΑΠ'ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Με την φράση "Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει", ο επικεφαλής του ΔΝΤ έδωσε το στίγμα του τι θα ακολουθήσει - αν και προσπάθησε μετά να το αποδώσει στα όχι πολύ καλά αγγλικά του.

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέβασή του στα εσωτερικά της χώρας μας όταν μίλησε για γενναία κυβέρνηση η οποία χρειάζεται πολιτική στήριξη όχι μόνο από τον λαό αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις.

Σε συννενόηση με τις ελληνικές αρχές η ασφάλεια του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ αποφάσισε τελευταία στιγμή να ακυρώσει την διαμονή του σε ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας και να μην ανακοινωθεί ο νεος τόπος που θα καταλύσει εκείνος και οι συνεργάτες του.
Τόσο τα χθεσινά επεισόδια όσο και τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια έκαναν απ' οτι φαίνεται απαγορευτική την διαμονή του στο κέντρο της Αθήνας.

Θα τον υποδεχθούν με συλλαλητήρια

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή διοργανώνουν το απόγευμα κοινωνικοί φορείς, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα.

Αυτή την ώρα ο κ. Στρος-Καν παρακάθεται σε γεύμα με τον πρωθυπουργό τον κ. Πάγκαλο, τον κ. Δρούτσα και τον κ. Ρουμελιώτη που είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Στις 18.30 θα μιλήσει στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και στις 19.30 θα δεί τον Αντώνη Σαμαρά. Ηδη συναντήθηκε με τον Κάρολο Παπούλια. Από την ομιλία του τελικά θα απέχει εκτός από το ΚΚΕ και η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Στρος Καν θα δεχθεί μια ερώτηση από κάθε κόμμα.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών». Επίσης, στις 7 διοργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

ΠΡΕΖΑ TV
7-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: