Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

ΧΡ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΠΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΝ ΣΥΝ...

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ;;;ΑΝΤ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη, τόσο για τη στάση της Αστυνομίας στα συλλαλητήρια όσο και για τον ξυλοδαρμό του γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής είπε ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και εφόσον προκύψουν στοιχεία οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Ο Χρ. Παπουτσής αφού καταδίκασε τις πράξεις βίας και τόνισε τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου για την ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης της Αστυνομικής Αυθαιρεσίας, στη δευτερολογία του, αναφέρθηκε σε χρήση βίας και εκ μέρους των διαδηλωτών, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΝ για μη περιφρούρηση των διαδηλωτών της παράταξής του κατά την πορεία.


"Κλήθηκαν και ήδη εξετάστηκαν οι επικεφαλής αστυνομικοί των Διμοιριών Αποκατάστασης της Τάξης (ΔΙ.Α.Τ.). Παράλληλα, κλήθηκαν και οι εν λόγω τραυματίες πολίτες, χωρίς όμως, έως χθες (15-12-10) να έχουν προσέλθει για να εξεταστούν. Η προκαταρκτική εξέταση, όπως καταλαβαίνετε, βρίσκεται σε εξέλιξη. Και εφόσον προκύψουν στοιχεία – να είσαστε απολύτως βεβαία – ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, την ίδια μέρα και όχι την επομένη, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, τόσο για τις συνθήκες τραυματισμού του Γραμματέα της νεολαίας του Συνασπισμού στον προαύλιο χώρο της Εισαγγελίας, όσο και για το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 6 του μηνός στα Γραφεία της Νεολαίας του Συνασπισμού στην οδό Θεμιστοκλέους και την εμπλοκή αστυνομικών με παρευρισκόμενα στο χώρο αυτό άτομα, διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης. Νιώθω την υποχρέωση – νομίζω ότι αντιλαμβάνεστε το γιατί - να περιμένω τα αποτελέσματα των δύο ερευνών που διεξάγονται παράλληλα", ανέφερε ο Χρ. Παπουτσής.

Απευθυνόμενος στην Η. Διώτη, είπε: "θα ήθελα να αναρωτηθείτε κι εσείς με τη σειρά σας, είμαι βέβαιος ότι δεν σας έχει προβληματίσει - εκτός αν το περνάτε χωρίς να καταλήγετε σε συμπεράσματα - γιατί συμβαίνει μονίμως σε όλα τα επεισόδια πάντοτε να βρίσκεται κάποιος που βρίσκεται στο χώρο του Συνασπισμού; Γιατί δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχες περιπτώσεις από άλλες δυνάμεις της Αριστεράς; Γιατί δεν ακούσαμε ποτέ το Κομμουνιστικό Κόμμα να καταγγέλλει τέτοια βίαιη αντιμετώπιση; Γιατί; Δεν υπάρχουν εκεί μεγάλα μπλοκ, δεν υπάρχει μεγάλη και μαζική παρουσία; Δεν σας μιλώ για το ΠΑΣΟΚ. Δεν σας μιλώ για άλλους πολιτικούς χώρους. Σας φέρνω ένα παράδειγμα και αναρωτιέμαι. Εγώ, κ. Διώτη, την απάντηση την γνωρίζω. Γιατί στους μαζικούς αγώνες και ιδιαίτερα σε εκείνους τους πολιτικούς χώρους που επιλέγουν την οργανωμένη συλλογική δράση, υπάρχει και μία προϋπόθεση. Ότι θα πρέπει να αναλαμβάνουμε και την ευθύνη για την προστασία εκείνων οι οποίοι συμμετέχουν με τα δικά μας μπλοκ και τα δικά μας πανό".

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TIS XREIAZONTAI TELIKA TIS SFALIARES TOYS

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΞΕΧΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 8- ατόμων ΣΤΟ ΣΑΜΙΝΑ...

ΔΟΛΟΦΟΝΕ!!