Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2010

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΑ …ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ…ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ…

Οι Αλέξανδρος Μητρούσιας (επάνω) και Κωνσταντίνος Σακκάς (κάτω) οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ αύριο απολογούνται για την ίδια υπόθεση οι άλλοι τέσσερις κατηγορούµενοι
Σε περισσότερα από 3.500 ευρήµατα θα αναζητήσει η Αντιτροµοκρατική απαντήσεις για την ταυτότητα της οργάνωσης, µέλη της οποίας εκτιµά η ΕΛ.ΑΣ. πως είναι οι 6 συλληφθέντες. Μόνον οι ψηφιακοί δίσκοι ξεπερνούν τους 1.000, 15 είναι οι φορητοί και σταθεροί υπολογιστές, 25 οι φορητές µνήµες (usb), ενώ σε εκατοντάδες ανέρχονται τα έγγραφα που βρέθηκαν στις 5 γιάφκες και κρησφύγετα των συλληφθέντων και των άγνωστων ακόµη συνεργών τους. Η Αντιτροµοκρατική εντόπισε περισσότερες από 20 πλαστέςταυτότητες τις οποίες χρησιµοποιούσαν ορισµένοι εκ των συλληφθέντων για να νοικιάζουν σπίτια. Τα περισσότερα ενοικιαστήρια πάντως τα είχε αναλάβει ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ο οποίος ήδη έχει αναγνωριστεί από τους ιδιοκτήτες τεσσάρων σπιτιών που είχαν µετατραπεί σε κρησφύγετα της οργάνωσης. Μάλιστα, προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Καραγιαννίδης κινούνταν µε ιδιαίτερη άνεση παρά το γεγονός ότι εκκρεµούσε εις βάρος του ένταλµα σύλληψης για συµµετοχή στην οργάνωση Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς.Η δηµοσιοποίησητων φωτογραφιών του, πάντως, οδήγησε στην αναγνώρισή του και κατά συνέπεια τις αστυνοµικές αρχέςστα σπίτια - κρησφύγετα.

Αλλαζαν γιάφκες
Ενα άλλο στοιχείο που εξετάζειη Αστυνοµία είναι ότι η οργάνωση άλλαζε συχνά γιάφκες. Πριν από ένα χρόνο προτιµούσαν περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ τους τελευταίους 6-7 µήνες µεταφέρθηκαν στα νότια προάστια. Απαντήσεις περιµένουν οι διωκτικές αρχές και από τις τράπεζες για τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων. Αν πρόκειται δηλαδή για κάρτες που είχαν κλαπεί ή ήταν πλαστές. Μια πρώτη σύγκριση αποτυπωµάτων που βρέθηκαν σε Νέα Σµύρνη και Πειραιά «έδειξε» στην Αντιτροµοκρατική στενές σχέσεις των 6 συλληφθέντων µε πρόσωπα που έχουν φυλακιστεί για συµµετοχή σε τροµοκρατικές ενέργειες. Με µεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο αναµένονται τα επόµενα 24ωρα και οι απαντήσεις των εργαστηρίων για το αν ταυτίζεται το DNA που βρέθηκε στις γιάφκες µε ορφανό υλικό από τροµοκρατικές επιθέσεις.

Από την καταγραφή των τηλεφωνικών επικοινωνιών των συλληφθέντων προκύπτουν συχνές συναντήσεις τους σε καφέ καιταβέρνες σεΕξάρχεια, Πειραιά και Κουκλάκι. Στις επικοινωνίες όµως αυτές ήταν πολύ προσεκτικοί και δεν ανέφεραν τίποτα σχετικό µε χτύπηµα πουετοίµαζαν. Οι διωκτικές αρχές ωστόσο περιµένουν από την ανάλυση τωντηλεφωνικών επικοινωνιών µε τα κινητά που βρέθηκαν στις γιάφκες αν κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν επικοινωνίαµε τον Γεράσιµο Τσάκαλο και τον Παναγιώτη Αργυρού την ηµέρα που πήγαν να παραδώσουν τα παγιδευµένα δέµατα στο Παγκράτι. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, τέτοιου είδους επικοινωνία έχει προκύψει µεταξύτων 2 «ταχυδρόµων» µε τον26χρονο φοιτητή της Θεολογίας Κ. Σακκά.

Καθαρά τα όπλα
Η Αντιτροµοκρατική εξακολουθεί να αναζητεί τουλάχιστον δύο ακόµη γιάφκες - κρησφύγετα.Μία στην Αθήνα, που πιθανόν ναχρησιµοποιούνταν ως αποθήκη όπλωναλλά και κατασκευαστήριο εκρηκτικών µηχανισµών, καιµία ακόµη που εκτιµάται πως βρίσκεται µεταξύ Πάτρας και Ναυπάκτου. Τα τρία όπλα πουβρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Πραίδου 73 στο Αγρίνιο ήταν και αυτά καθαρά, και η Αστυνοµία εκτιµάει πως τα όπλα - σφραγίδα που έχουν χρησιµοποιηθεί σε τροµοκρατικά χτυπήµατα ενδεχοµένως πρόλαβαν και τα έκρυψανσυνεργοί των συλληφθέντων.

Οι διωκτικές αρχές, όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», έχουν στα χέρια τους πλήρη στοιχεία για την ταυτότητα 3 ατόµων τα οποία συνδέονταν µε τους 6 συλληφθέντες, και είχαν µαζί τους αρκετές συναντήσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο και Αγρίνιο. Επίσης διαθέτουν στοιχεία για δύο γυναίκες για τις οποίες αναζητούν περισσότερα πληροφορίες. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, δύο από τα άτοµα που αναζητούνται «χάθηκαν» από λάθος εκτιµήσεις της Ασφάλειας Πατρών που είχε αναλάβει την ευθύνη για την παρακολούθηση και σύλληψή τους.

Τα ΜΑΤ άνοιξαν κεφάλια στα δικαστήρια

ΕπΕΙΣΟΔΙΑκΟ φΙνΑλΕ µε δύο τραυµατίες είχε η χθεσινή προσαγωγή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων των 45 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πορεία για τη µνήµη του δολοφονηµένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. ∆ικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και απλοί διάδικοι έγιναν αυτόπτες µάρτυρες της επίθεσης που δέχθηκαν από τα ΜΑΤ νεαροί, οι οποίοι είχαν φτάσει στα δικαστήρια για να συµπαρασταθούν στους συλληφθέντες. Η επιχείρηση των αστυνοµικών να αποµακρύνουν από τον προαύλιο χώρο το συγκεντρωµένο πλήθος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησαν σκηνές βίας µε αποτέλεσµα να τραυµατιστεί ο γραµµατέας της Νεολαίας του Συνασπισµού Νάσος Ηλιόπουλος και ακόµη ένας φοιτητής της Ιατρικής – µέλος της ίδιας νεολαίας, οι οποίοι µεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο Αθηνών για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μάταια κάποιοι από το συγκεντρωµένο πλήθος φώναζαν στα ΜΑΤ να σταµατήσουν να κτυπούν µε τα κλοµπς. «Εσείς... πληρώνεστε µε το κεφάλι που ανοίγετε;» ακούστηκε να φωνάζει ένας νεαρός βλέποντας τον φοιτητή της Ιατρικής να προσπαθεί να συγκρατήσει το αίµα που έτρεχε από το κεφάλι του.

ΠΡΕΖΑ TV
8-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: