Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

ΣΤΟ «ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ» ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ CITIBANK ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Έρευνα σε βάρος στελεχών της Citibank στην πόλη Γκούργκαον, μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία έξω από το Νέο Δελχί, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές στη χώρας καθώς φέρονται ότι διέπραξαν απάτη ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό την εξαπάτηση πλούσιων πελατών της.

Σύμφωνα με την ινδική εφημερίδα Economic Times, υπάλληλοι της τράπεζας στην Γκούργκαον, όπου εδρεύουν πολλές θυγατρικές ξένων εταιριών στην Ινδία, φέρονται να παραποίησαν επιστολές για να πείσουν περίπου 40 πλούσιους πελάτες να συμμετάσχουν σε μια ανύπαρκτη επενδυτική "ευκαιρία".

Η απάτη, που αφορά σχεδόν 4 δισ. ρουπίες (88 εκατ. δολάρια) ήλθε στο φως νωρίτερα τον Δεκέμβριο όταν ένας από τους πελάτες αναφέρθηκε στην "επένδυση" μιλώντας σε ένα από τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

"Αναφέραμε αμέσως το θέμα σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου", ανακοίνωσε η Citibank.

Τον περασμένο μήνα, στελέχη κρατικών τραπεζών και μιας ασφαλιστικής εταιρίας στο Μουμπάι συνελήφθησαν στο πλαίσιο εξελισσόμενης έρευνας για δωροδοκίες ύψους 200 εκατ. δολαρίων με σκοπό να εγκριθούν δάνεια για εταιρίες ακινήτων.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΕΖΑ TV
30-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: