Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ MOODY'S ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Yπό αναθεώρηση για πιθανή υποβάθμιση θέτει ο οίκος Moody's την αξιολόγησή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, η οποία διαμορφώνεται στο «Ba1», «εξαιτίας των δυσχερειών, που έχει η Ελλάδα, να μειώσει το κρατικό εξωτερικό χρέος της».

Νωρίτερα, ο οίκος είχε θέσει σε παρακολούθηση και την Ισπανία προειδοποιώντας για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησής της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Την Παρασκευή η έγκριση της γ΄ δόσης από το ΔΝΤ

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει την Παρασκευή το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και η απλή αναφορά σε επιστροφή στη δραχμή κάνει κακό, επισημαίνοντας όσο απαξιώνεται ως επιχείρημα, τόσο θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η κατάσταση.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι «οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας επεσήμανε ότι «το 2011 φεύγουμε από τι οριζόντιες δράσεις, όπως οι περικοπές μισθών και πάμε σε στοχευμένες δράσεις, αναφορικά με τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, τον εξορθολογισμό τμημάτων του Δημοσίου τομέα, ειδικά στην υγεία, καθώς και σε θέματα φορολογικής διοίκησης και φοροδιαφυγής».

ΠΡΕΖΑ TV
16-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: