Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS: ΒΟΛΕΣ Σ. ΒΑΛΥΡΑΚΗ ΚΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Βολές κατά της Δικαιοσύνης εκτόξευσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens Σήφης Βαλυράκης, απαντώντας στην επιστολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προς τους εφέτες ανακριτές να «μη λαμβάνουν υπόψη τις παρατηρήσεις της εξεταστικής στο βαθμό που δίδουν την εντύπωση ότι συνιστούν «ανεπίτρεπτη κατά το νόμο και το Σύνταγμα εποπτεία επί δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου».

Δεν νομίζω ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εξουσία να παρεμβαίνει στην ανάκριση, όπως αυτή διενεργείται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ανέφερε ο κ. Βαλυράκης.

Πρόσθεσε ότι ότι αφού ο εισαγγελέας συμφωνεί με τις επισημάνσεις ότι πρέπει να επισπευσθεί το έργο της κύριας ανάκρισης, «ό,τι λέει, το λέει απλώς για να πει στους ανακριτές να μη μας λαμβάνουν υπόψη».

Ο πρόεδρος της εξεταστικής επέρριψε ευθύνες στη Δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας: «Πώς να φτάσει η εξεταστική, στους πιθανόν δωροδοκηθέντες υπουργούς, όπου κατέληξε το χρήμα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας, όταν η Δικαιοσύνη αδρανεί, δυσλειτουργεί, φτάνει μέχρι αρνησιδικίας για να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση, με πράξεις και παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σκάνδαλο αυτό να μείνει κουκουλωμένο;».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: