Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΖΑ TV ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ TWITTER

Σημερα στο ΠΡΕΖΑ TV,οπως κανουμε καθε μερα αλλωστε,αναδημοσιευσαμε αρθρα απο την εφημεριδα Ελευθεροτυπια και αναμεσα σε αυτα και ενα κειμενο του δημοσιογραφου Γιαννη Μπουγιοπουλου...χωρις ομως να βαλουμε ως πηγη την εφημεριδα,πραγμα το οποιο ενοχλησε τον εν λογω δημοσιογραφο.
Αρχικα να του πουμε δημοσια συγνωμη που δεν βαλαμε την Ελευθεροτυπια ως πηγη του αρθρο,παρα μονον αυτον...με αποτελεσμα οπως γραφει ο ιδιος στο twitter του ο κοσμος να πιστευει πως εργαζεται στο ΠΡΕΖΑ TV.

Επειτα να πουμε για ακομη μια φορα πως στο ΠΡΕΖΑ TV δεν συνηθιζουμε να εχουμε δικα μας αρθρα αλλα προτιμουμε να κανουμε copy paste της ειδησεις και να τις σχολιαζουμε με δικο μας τροπο,γραφοντας τις περισσοτερες φορες τη πηγη.

Για αποφυγη παρεξηγησεων λοιπον,δηλωνουμε για ακομη μια φορα πως τα κειμενα στο πρεζα tv ειναι απο τις εφημεριδες και τα sites :ΤΑ ΝΕΑ,ΒΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ,ΕΘΝΟΣ,ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ,ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,ΕΞΠΡΕΣ,ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,iNDYMEDIA,THEBEST.GR,REAL.GR,
SELEO.GR,MAKTHES.GR,ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ,ΠΑΤΡΙΣ,ΧΑΝΙΟΤΙΚΑ ΝΕΑ,NEATV.GR,ILIATORA.GR,TVXS.GR KA.

Επισης στο ΠΡΕΖΑ TV δεν εχουμε διαφημισεις διοτι πολυ απλα δεν θελουμε και δεν γουσταρουμε να εκμεταλλευτούμε εμπορικα το κοπο και τα αρθρα των δημοσιογραφων απο τις εφημεριδες και τα sites απο τα οποια κανουμε copy paste...πραγμα το οποιο καλλιστα θα μπορουσαμε να κανουμε..."αναφεροντας τη πηγη".

Εμεις εδω κανουμε την καβλα μας και τιποτε παραπανω.
Δεν ειμαστε δημοσιογραφοι,ουτε κρυβονται διαφορα συμφεροντα απο πισω μας,ουτε εκβιαζουμε κοσμο,αλλα ουτε και παιζουμε διαφορων ειδων παιχνιδια οπως διαφοροι αλλοι στην Ελληνικη blogoσφαιρα.

Ελπιζουμε με το παραπανω κειμενο να ειναι ευχαριστημενος τοσο το δημοσιογραφος της Ελευθεροτυπιας Γιαννης Μπογιοπουλος,οσο και οποιοσδηποτε αλλος θιγόμενος .

ΠΡΕΖΑ TV
13-12-2010

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν ειναι δυνατον,παραπονεθηκε επειδη δεν αναφερατε την εφημεριδα.Δηλαδη στο Τουιτερ θα τον διαβαζανε περισσοτεροι?Δεν ειναι αυτο το θεμα αλλα το ιντερνετ ετσι λειτουργει,τι να κανουμε τωρα?Εδω αναδημοσιευονται αρθρα απο μπλογκ σε μπλογκ χωρις να γραφουν ουτε καν το ονομα του αρθρογραφου,που εσεις τουλαχιστον το κανετε.

ioannailiadi είπε...

@ Ανώνυμο. Θα στο περιγράψω διαφορετικά. Σκηνή 1: Έχοντας δουλέψει ένα θέμα σχετικό με τον αμίαντο και τα εγκληματικά λάθη στις Ενοπλες Δυνάμεις, και αφού έχω διαβάσει εκατοντάδες σελίδες νόμων, μιλήσει με δεκάδες ανθρώπων και έχω συλλέξει αποδείξεις, δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα. Ξυπνάω και το βλέπω σε μεγάλο blog σαν να ήταν δικό του και χωρίς όλα τα στοιχεία. Απογοήτευση!
Σκηνή 2: Πριν λίγες ημέρες χτυπάει το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη βρίσκεται ένας κύριος που θέλει να μιλήσουμε για κάποια έρευνά μου που δημοσιεύτηκε στο τάδε blog. Του λέω πως δεν έχω κάνει έρευνα για το blog και διαπιστώνω πως έχει δημοσιευτεί θέμα που είχα δώσει σε ένα περιοδικό. Έκπληξη!
Δεν είναι θέμα αύξησης αναγνωσιμότητας. Απλά η αναπαραγωγή με το όνομά σου και η παραπομπή στην πηγή είναι μια ηθική δικαίωση των κόπων, γιατί ναι, ορισμένοι κοπιάζουμε για να γράψουμε θέματα... Το γεγονός ότι μια είδηση ταξιδεύει στην απέραντη θάλασσα του ίντερνετ χωρίς αναφορά στην πηγή, δεν είναι απαραίτητα καλό, γιατί μπορεί άνετα να παραποιηθεί, (κάτι που δεν κάνει το prezatv) αλλά το κάνουν συστηματικά άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

@Ιωαννα Ηλιαδη Εχεις δικιο βουνο.Φυσικα και κοπιασες και δουλεψες ενα θεμα,κανεις δεν αντιλεγει.Βεβαια εδω το Πρεζα ανεφερε τον συγγραφεα και το κανει παντοτε.Αυτο που θελω να πω ειναι οτι με το ιντερνετ και τα μπλογκς,αυτο που ξεραμε σαν κοπυραιτ στον γραπτο τυπο εχει υποστει αλλαγες στους κανονες του με τα μπλογκς.Η πληροφορια γλυστραει σαν την αμμο στη παλαμη.Δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο η κακο,σιγουρα καποιους αδικει,αλλα ειναι μια πραγματικοτητα που πρεπει να την αποδεχτουμε και να την διαχειριστουμε οπως ο καθενας νομιζει.
Ανωνυμος 9:54

ioannailiadi είπε...

Δεν είναι θέμα αδικίας, απλά θέμα αξιοπιστίας. Προφανώς και δεν έθεσα θέμα copy right αλλά κυρίως θέμα παραπομπής στην πηγή, κάτι που λογικά θα έπρεπε να απαιτεί ο αναγνώστης, καθώς κάνει τη διαφορά του πραγματικού από το κατασκευασμένο θέμα. Αν δημοσιεύσω ένα ρεπορτάζ με στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι διαφορετικό από το να δημοσιεύσω κάτι χωρίς απόδειξη.
Ετσι και το blog αν δημοσιεύει ένα κείμενο με παραπομπή στο θέμα δίνει την ευχέρεια στον αναγνώστη του να ελέγξει την πηγή. Και πάντα πίστευα ότι η κριτική όσο σκληρή κι αν είναι, μπορεί να είναι ωφέλιμη.
Ακόμα και στο ίντερνετ που η είδηση γλιστράει σαν την άμμο στην παλάμη, θεωρώ ότι ο αναγνώστης θέλει να μπορεί να ελέγχει την είδηση στην οποία γίνεται κοινωνός για να αισθάνεται ότι δεν τρώει μπανάνες, από τις πολλές που κυκλοφορούν.
Αυτή είναι και η χρησιμότητα ενός link.

Ανώνυμος είπε...

eleos reeee me tous malakes tous egkathetous dimosiokafrous pou exoune kanei aftin tin xora MAZI me tous politikous Mpourdelo

Ανώνυμος είπε...

An den itan oi dimosiografoi den tha ikseres oute ti mera einai simera