Τρίτη, Δεκεμβρίου 21, 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ «WEB-RADIO ΣΤΡΟΦΗ»

Βήμα επικοινωνίας των εφήβων και νεαρών ενηλίκων μελών του προγράμματος απεξάρτησης «Στροφή», με την ευρύτερη κοινωνία αποτελεί το διαδικτυακό ραδιόφωνο «web-radio ΣΤΡΟΦΗ» που έκανε χθες, τα επίσημα εγκαίνια του προγράμματός του.

Στη ραδιοφωνική ομάδα της κοινότητας χθες ύστερα από πρωτοβουλία του δημοσιογράφου της «Κ.Ε.» Δ. Κανελλόπουλου και του e-tetRadio.gr συμμετείχαν εθελοντικά και 22 γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί που εξέπεμψαν εκτός από διαδικτυακά και μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΑ 106,7.

Πολύπλευροι οι στόχοι της λειτουργίας του ραδιοφώνου που όποιος θέλει μπορεί να ακούσει στη διεύθυνση http://www.kethea-strofi.gr.

Οι νέοι της κοινότητας θέλουν να ενημερώσουν για το πρόβλημα των ναρκωτικών, να διαδώσουν μηνύματα πρόληψης, άρσης των προκαταλήψεων, να μεταδώσουν μουσική και να εκπαιδευτούν στο διαδραστικό και ζωντανό επικοινωνιακό μέσο.

Η ανάπτυξη του σταθμού με την κάλυψη όλων των ζωνών με σταθερές εκπομπές ακόμη και από την επαρχία, ακόμη και από τα προγράμματα φυλακών είναι το επόμενο στάδιο για τα μέλη της «Στροφής», για τα οποία το ραδιόφωνό τους δεν είναι μόνο δημιούργημά τους και μέσο έκφρασης αλλά και μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.

«Μπήκα στο ραδιόφωνο να το μάθω αλλά βρήκα και άλλους λόγους. Είναι μέσο έκφρασης αλλά και θεραπευτική διαδικασία. Ηταν εμπειρία για εμάς να εκφραζόμαστε χωρίς υποχρεωτικά να μιλάμε, άλλοτε με τη μουσική ή τη διαδικασία», είπε χθες ένα από τα μέλη πρωτεργάτες, ο 18χρονος Δημήτρης.

«Και γιατί ένα τέτοιο ραδιόφωνο ανεξάρτητο να μη δικαιούται μια κανονική συχνότητα από το κράτος; Εχουμε την τεχνογνωσία και τα στούντιο, επιδίωξή μας θα είναι μαζί με τους κοινωνικούς μας συμμάχους να διεκδικήσουμε μια συχνότητα που δίνει άλλο κίνητρο αφού απευθύνεται πλέον σε χιλιάδες. Αλλά θα μπορεί να δώσει φωνή και στους ανθρώπους του Τύπου», είπε χθες ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης που πρωτοστατεί στην προσπάθεια. (Επικοινωνία 210-8820277).
Ν. ΓΙΑΝΝΙΡΗ

ΠΡΕΖΑ TV
21-12-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: